Tgrt Haber
04 Haziran 2023 14:28 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 15:09

Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni... İlk mesaj: Yeni anayasa vurgusu!

Yeni kabine üyelerinin açıklanmasıyla birlikte devir teslim törenleri de başladı. Bugün görev değişiminin yaşandığı çok sayıda bakanlıktan biri de Adalet Bakanlığı’ydı. Bekir Bozdağ görevini Yılmaz Tunç’a devrederken, Tunç yaptığı konuşmada yeni anayasa vurgusu yaptı.

Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni... İlk mesaj: Yeni anayasa vurgusu!
bekir bozdağ,yılmaz tunç

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından düzenlenen devir teslim törenlerinden biri de bugün Adalet Bakanlığı’nda gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bekir Bozdağ’ın yerine Yılmaz Tunç getirildi.

Önceki dönem AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, görevi Bozdağ'dan devraldı. Tunç'un ilk sözlerindeki yeni anayasa vurgusu dikkat çekti.

YENİ ADALET BAKANI'NIN İLK MESAJI: YENİ ANAYASA

Yılmaz Tunç görev teslimi sırasında şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Ülkemizde demokrasinin güçlenmesi ve hukuk reformu konusunda çok sayıda çalışmaya imza attık. Yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının güçlenmesi için çok sayıda mevzuat değişiklikleri ve uygulamaları hayata geçirdik. Şimdi yeni bir Anayasa için çalışmalar gerçekleştireceğiz."

bekir bozdağ görevi yılmaz tunça devretti

BEKİR BOZDAĞ: ARKAMA BAKMADAN GİDEBİLECEĞİM KARDEŞİME GÖREVİ DEVREDİYORUM

Bekir Bozdağ ise devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Yaptıklarımız milletimizin şahitliğindedir. Arkama bakamdan gidebileceğim kardeşime görevi devrediyorum. Adalet Komisyonu’nda verdiği hizmetlerde adalet politikalarının görünmez yardımcılarındandır. Önümüzdeki politikaları etkin bir şekilde uygulayacaktır. Bizden aldığı bayrağı ileriye taşıyacaktır." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...