Tgrt Haber
24 Nisan 2024 23:16 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 23:16

AK Parti Grup Başkanı Güler'den AYM'ye HDP tepkisi: Hâlâ karar verilmedi 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, HDP'nin kapatma davası ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne eleştirilerde bulundu. Terörle iltisaklı olmasına rağmen kapatma davasının sonuçlanmadığını söyleyen Güler, "Maalesef farklı niyetler taşıyan çok değişik bir durum var." dedi.  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TGRT Haber'de politika gündemine ilişkin önemli dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Muhalefetin genel seçimlerden önce gündeme getirdiği 'parlamenter sisteme dönüş' sözlerine kapıyı kapatan Güler, "Sistemde eksiklikler olabilir, geliştirilebilir" dedi. 

AYM Genel Kurulu, Halkların Demokratik Partisi'nin kapatılması istemli davadada henüz karara bağlamadığını hatırlatan Güler, "Terör yapılanmalarına mesafe koymuyorsanız hatta arka planda destek sağlıyorsanız farklı bir durum olur. HDP ile ilgili bir kapatma davası devam ediyor ama Anayasa Mahkemesi süreçte bir karar vermiş değil. Bu konuda AYM hiç eleştirilmiyor." dedi.

AK Parti Grup Başkanı Güler'den AYM'ye HDP tepkisi: Hâlâ karar verilmedi  - 1. Resim 

"HDP'NİN TERÖR BAĞLANTILI OLDUĞU GÖZÜKÜYOR"

HDP'nin yargısal süreçte terör ile ilişkili olduğunun kanıtlandığını belirten Güler şunları söyledi: 

"Kendisini terör ve şiddetle arasına mesafe koymamış ve koymayacak olan insanların karşılık bulacağını sanmıyorum. Terör yapılanmalarına mesafe koymuyorsanız hatta arka planda destek sağlıyorsanız farklı bir durum olur. HDP ile ilgili bir kapatma davası devam ediyor ama Anayasa Mahkemesi süreçte bir karar vermiş değil. Bu konuda AYM hiç eleştirilmiyor.

Yargısal süreçte net bir şekilde terörle bağlantı olduğu gözüküyor. Bu davanın sonucunda kapatılması gerektiğini görüyoruz. Maalesef farklı niyetler taşıyan çok değişik bir durum var." 

AK Parti Grup Başkanı Güler'den AYM'ye HDP tepkisi: Hâlâ karar verilmedi  - 2. Resim

YENİ ANAYASA KONUSU... 

Yeni anayasa konusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Güler, siyasi partiler ile görüşeceklerini söyledi. 

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in "Parlementer sisteme dönüş olacak mı?" sorusunu cevaplayan Güler, sistemde değişikliklerin olacağını fakat parlementer sisteme dönüş seçeneğinin masada olmadığını söyledi.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...