Tgrt Haber
24 Nisan 2024 22:09 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 22:25

AK Parti'den yeni anayasa açıklaması: Siyasi partilerin kapısı çalınacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TGRT Haber'de yeni anayasa konusuna ilişkin açıklamalarda bulunarak diğer siyasi partilerle görüşmeler olacağını söyledi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com

Yeni anayasa konusunda AK Parti ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel çok yakın zamanda anayasa konusunda görüşme gerçekleştirecek. 

TGRT Haber ekranlarında politika gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, konuya ilişkin önemli detaylar verdi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, diğer siyasi partilerin kapısı çalınacağını söyledi.

AK Parti'den yeni anayasa açıklaması: Siyasi partilerin kapısı çalınacak - 1. Resim

İLK 4 MADDEDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler şunları söyledi:

İlk 4 madde ve çekirdek haklarla ilgili bir tasarrufumuz olmaz. Parti grupları olarak önümüzdeki dönemlerde bunun bir yönetimini anlayışını, bir yol haritası noktasında ziyaretlerimiz olacak.

PARTİ GRUPLARINA ZİYARET

Cumhurbaşkanımızın bir talimatı oldu. AK Parti diğer siyasi parti gruplarını ziyaret edecek. Cemil Çiçek’in döneminde 64 maddeye kadar uzlaşı olmuş sonrasında başka şeyler olmuş. Bu dönemde sonuç alma noktasında demokratik sivil anayasayı milletimize hediye etmek istiyoruz. Bu anayasaya yamalı bir bohçaya dönmüş artık.

Bütünlüğünü kaybetmiş. Hukuk düzeni içerisinde bütünlük korunmalı. Sivil, demokratik ve çoğulcu anayasaya istiyoruz. Geçmişten bugüne belirli odakların hazırladığı anayasaya milletimizin beklentilerini karşılayacak durumda değildir.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...