Tgrt Haber
07 Şubat 2024 13:25 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 13:30

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği: Malta'dan sonra Libya'ya geçti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, diplomasi trafiğinin sürdürüyor. Malta’daki temaslarını tamamlayan Bakan Fidan, Libya’ya geçti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği: Malta'dan sonra Libya'ya geçti
Hakan Fidan,Libya,

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Malta ziyaretinin ardından diplomasi trafiğini bu kez Libya'da sürdürecek. Bakan Fidan, kritik temaslar için Türkiye saatiyle 12.20’de Libya’nın başkenti Trablus’a ulaştı.

Bakan Fidan gün içerisinde yapacağı görüşmelerde; Libya ile ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele alacak. Öte yandan Bakan Fidan, Libya ziyaretini dün Valetta’da Maltalı mevkidaşı Ian Borg ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıklamıştı.

"LİBYA'NIN SORUNLARINI DİYALOGLA ÇÖZMESİNİ İSTİYORUZ"

Fidan, Türkiye’nin Libya’da tekrar bir çatışma yaşanmaması için yapıcı bir politika izlemeyi sürdürdüğüne dikkat çekerek, "Libya'nın sorunlarını diyalogla çözmesini istiyoruz. Doğu ve batı arasındaki mevcut cari bölünmüşlüğün kalıcı hale gelmesini istemiyoruz. Belli bir süreç içerisinde ve diyalog yoluyla bu bölünmüşlüğün bütün tarafların razı olacağı şekilde barışçıl bir yöntemle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu yoldaki çalışmalarımız devam ediyor” demişti.

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği: Malta'dan sonra  Libya'ya gitti - 1. Resim

Fidan’ın Trablus’taki temaslarını tamamlamasının ardından gece saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...