Tgrt Haber
08 Kasım 2017 10:25

Başbakan Yıldırım, ABD'li senatör Corker ile görüştü

Washington'da temaslarına başlayan Başbakan Yıldırım, Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden Tennessee Senatörü Corker ile bir araya geldi

Başbakan Yıldırım, ABD'li senatör Corker ile görüştü
başbakan yıldırım,,abd,

ABD'ye giden Başbakan Binali Yıldırım ilk görüşmesini Cumhuriyetçilerin önde gelen isimlerinden Tennessee  Senatörü Bob Corker ile yaptı. Başbakan Yıldırım'ın kaldığı otelde gerçekleşen görüşme bir saatten  fazla sürdü. Yıldırım'ın, aynı zamanda ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi  Başkanlığını da yürüten Corker ile görüşmesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin  Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı Kerim  Uras ve Başbakanlık Danışmanı İhsan Durdu hazır bulundu.

ÇOK SAMİMİ BİR GÖRÜŞME OLDU

Cumhuriyetçi Partinin önemli isimlerinden Corker, görüşme sonrası  yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım ile bir araya gelmekten  memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çok samimi ve iyi bir görüşme olduğunu belirten Corker, şöyle konuştu:  "İki ülke arasındaki geniş kapsamlı ve bazı spesifik konuları  konuştuk. Üstesinden gelmemiz gereken birçok mesele var. İki ülke arasındaki  sorunların çözümü zaman alacak. Türkiye çok güzel bir ülke ve son yıllarda birçok  ilerleme kaydetti. Türkiye'yi daha önce ziyaret ettim ve bu ülkeyi çok seviyorum.  Türkiye özellikle Suriyeli mülteciler için çok şey yaptı. Üzerine birçok şey inşa  edeceğimiz NATO gibi ilişkilerimiz var ama şu anda farklılaştığımız konular da  var."

 ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile perşembe günü bir araya gelmesi  beklenen Başbakan Yıldırım'ın ayrıca Türk ve Amerikalı kanaat önderleriyle de  ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceği açıklanmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...