Tgrt Haber
24 Kasım 2017 12:29

Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi!

Başbakan Yıldırım: "Önümüzdeki sene içerisinde 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz.

Başbakan Yıldırım müjdeyi verdi!
binali yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenleri Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki sene içerisinde 500 civarında engelli öğretmen ataması gerçekleştireceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti;

"2 YILDA 58 BİN DERSLİĞİ HAYDİ HAYDİ YAPARIZ"

"2019 senesi sonunda bütün okullarımızda tekli eğitime geçeceğiz. Bazı illerimizde şimdiden geçmeler oldu. Bu kapsamda tekli öğretime geçmek için 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımız var. 15 yılda 300 bine yakın derslik yapmış bir iktidar olarak önümüzdeki 2 yılda 58 bin dersliği haydi haydi yaparız. Böylece yurt genelinde tekli eğitimi de inşallah başarmış olacağız."

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"YENİLİKÇİ BİR EĞİTİM SİSTEMİNDE SAHİP OLMAMIZ GEREKİYOR"

Öğretmenler Türkiye'nin geleceğidir ev insanlığın umududur. Genç nüfusumuz bizim ülke olarak en büyük zenginliğimizdir. Ancak nu potansiyeli harekete geçirebilmek için modern ve yenilikçi bir eğitim sisteminde sahip olmamız gerekiyor. Çok donanımlı becerikli gençler yetiştirmek önemlidir.

"AMACIMIZ SİZİN İÇİN EĞİTİM FIRSATLARINI OLUŞTURMAK"

Hükmet olarak bakanlık olarak üzerimize düşen önemli görevler var. Sizin için eğitim fırsatlarını oluşturmak. Sizler evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştireceksiniz.

"BUGÜN 1 MİLYONUN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN TOPLULUĞUMUZ VAR"

Eğitimi en öncelikli alan olarak belirledik. Bunun için eğitim bütçesini birinci sıraya aldık. 2003'te 11 milyar liraydı. Şimdi yaklaşık 135 milyar TL'ye yükselttik. Fatih Projesi ile okullara akıllı tahtalar yerleştirildik Tablet bilgisayar dağıtımı devama ediyor. Bugün 1 milyonun üzerinde öğretmen topluluğumuz var. 950 milli sporcumuzu öğretmen olarak atadık.

"SINIF BAŞINA 17 ÖĞRENCİYE 1 ÖĞRETMEN DÜŞÜYOR"

Okul, derslik sayısı bakımından öğretmen sayısı yeterli gözüküyor. Sınıf başına 17 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Sıkıntı dağılımda. Bazı yerlerde eksik olduğu için kalabalık. Öğretmen sayımızın yüzde 66'sı 40 yaş ve daha aşağısında oluşuyor.

"DAHA DA İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Mali ve sosyal haklardan, okul ortamını iyileştirmeye kadar attığımız pek çok adım var. İmkanlarımız olduğunda daha da iyisini yapmaya çalışacağız. Öğretmenlik sadece parayla yapılacak bir iş değil. Sınıftaki o yavrularımızın farklı özellikleri var. Bu işin yapılması parayla pulla ölçülenecek bir şey değil.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...