Tgrt Haber
18 Nisan 2024 11:16 - Güncelleme : 18 Nisan 2024 11:26

CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı milyonlara açılsın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanması için kutlanması bir çağrıda bulundu. Taşçıer, "Taksim Meydanı, emekçilerin ortak hafızasıdır" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı milyonlara açılsın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada; 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanması için çağrıda bulundu. 

CHP olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına ilişkin tavrını açık ve net olarak ilan ettiklerini söyleyen Taşçıer, "Taksim Meydanı, emekçilerin ortak hafızasıdır' diyerek 1 Mayıs yasağına ilişkin kararı kaldıran Anayasa Mahkemesinin 12 Ekim 2023'te almış olduğu kararın uygulanması çağrısını yapıyoruz" dedi.

"TAKSİM MEYDANI MİLYONLARA AÇILSIN İSTİYORUZ"

Taksim Meydanı'nın milyonlara açılmasını istediklerini belirten Taşçıer, "Sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin bu konudaki çağrılarına biz de destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

"EMEKLİLER VE ÇALIŞANLAR ENFLASYONA EZDİRİLMEMELİ"

Emekçilerin güvencesizlikten, yokluktan, yoksulluktan, adaletsizlikten ve ertesi gün nasıl bir hayat yaşayacağını bilememekten yorulduğunun altını çize ifade Taşçıer, emeklilerin ve çalışanların enflasyona ezdirilmemesini istedi.

CHP'den 1 Mayıs açıklaması: Taksim Meydanı milyonlara açılsın - 1. Resim

AYM'DEN TAKSİM MEYDANI KARARI

Öte yandan geçtiğimiz yıl Anayasa Mahkemesi, İstanbul Valiliği'nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda yapılmak istenen gösteri yürüyüşlerine izin verilmemesi kararını anayasaya aykırı bulmuştu

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...