Tgrt Haber
26 Temmuz 2023 20:19 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 20:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Dışişleri Bakanı Yi'yi Külliye'de kabul etti: Stratejik iş birliği ve yatırım mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Wang Yi arasında Külliye'de yapılan görüşmede Türkiye-Çin ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alındı. Erdoğan görüşmede iki ülke arasındaki Orta Koridor Girişimi projesinin çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Dışişleri Bakanı Yi'yi Külliye'de kabul etti: Stratejik iş birliği ve yatırım mesajı
türkiye,çin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi Külliye'de kabul etti. Yapılan görüşmede Türkiye-Çin ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alındı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi, Dışişleri Bakanları İstişare Mekanizması, Konsolosluk İstişareleri, Karma Ekonomik Komisyonu" gibi iki ülke arasındaki diyalog ve istişare mekanizmalarının daha etkin kullanılması gibi konuların üzerinde durulduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro Üyesi, ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'yi Külliye'de kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi ile Türkiye'nin Orta Koridor Girişimi'ni uyumlaştırma çalışmalarına hız verilmesi gerektiğine ilişkin düşüncelerine yer verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye-Çin ikili ticaretini daha dengeli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmaya dönük neler yapılabileceği hususu ile yatırımların karşılıklı olarak artırılması konularının da gündeme geldiği görüşmede, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, küresel ve bölgesel meselelerde önemli roller üstlenen iki ülkenin daha yoğun iş birliğine sahip olması yönündeki temennisini dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...