Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflaj giymesi ABD ve Yunanistan'ı korkuttu

03 Nisan 2018 08:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflaj giymesi ABD ve Yunanistan'ı korkuttu
erdoğan,,kamuflaj,,abd,,yunanistan,

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuflaj giyerek Suriye sınırına gitmesi ABD ve Yunanistan'ı korkuttu. Pentagon Münbiç'e askeri yığınak yaparken Yunan basını ise çıldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu’nu kamuflajla ziyaret etmişti.?

Türkiye’ye karşı Ege ve Akdeniz’de sürekli provokasyonlara girişen Yunanistan, iki ülke arasındaki ilişkileri germek için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek için kamuflaj giyerek Suriye sınırına gitmesi, Yunanlarda paniğe neden oldu. Yunan gazeteleri Erdoğan’ın kamuflajı fotoğrafını ilk sayfalarından verdi.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflaj giymesi ABD ve Yunanistan'ı korkuttu

3 KOLDAN TAHRİK 

Ülkenin yüksek trajlı gazetelerinden Ta Nea, “Türkiye, Yunanistan'ı 3 koldan tahrik ediyor” manşetiyle çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflajlı fotoğrafının kullanıldığı haberde; Ayasofya'da Kuran-ı Kerim okunması, Kardak'ta son dönemde yaşananlar ve Başbakan Binali Yıldırım’ın “Ege'de korsan hayatlar kurmak isteyenler 1922'yi hatırlasın” sözlerini tahrik nedeni olarak gösterdi. Bu arada Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos da, Türkiye’ye yönelik provokatif ve saldırgan açıklamalarına bir yenisini ekledi. Daha önceki açıklamalarında sürekli Avrupa Birliği (AB) vurgusu yapan Pavlopulos, bu tavrını yine devam ettirdi. Yunanistan’ın AB toprakları olduğunu söyleyen cumhurbaşkanı, bu nedenle sorumluluklarının daha da büyük olduğunu savundu.

KAN AKITMAYA HAZIRIZ 

Pavlopulos sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde bazılarının geçmişi özleyerek halkların ve devletlerin güçlerini kilometrekarelerle ölçtüğünü görüyorum. Kostis Palamas demiştir ki ‘Halkların büyüklüğü dönümlerle ölçülmez, kanla ölçülür.’ Bazıları tarafından yanlış anlaşılmalar olmasın diye izah edeyim vatanımızı korumak için akıtmaya hazır olduğumuz kandan bahsediyor. Bilsinler ki bu memleketin kutsallarını savunmaya kararlıyız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflaj giymesi ABD ve Yunanistan'ı korkuttu

Yunan Ta Nea gazetesi, “Türkiye, Yunanistan'ı 3 koldan tahrik ediyor” manşetiyle çıktı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, 2 Yunan askerinin tutuklanmasının ardından “Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız” demişti.

ÖDLERİ PATLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu’na kamuflajla yaptığı ziyaret ve burada verdiği mesajlar, Trump yönetiminde de rahatsızlık oluşturdu. Ziyaretten birkaç saat sonra terör örgütü PKK/PYD’nin işgali altındaki Kamışlı kentinde bulunan ABD askeri üssünde büyük bir hareketlilik gözlendi. Üstten, Suriye’nin batısına doğru büyük bir askeri sevkıyat yapıldı. Mardin’in Nusaybin ilçesinden çıplak gözle görünen sevkıyat önceki akşam saat 21.00 sıralarında başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuflaj giymesi ABD ve Yunanistan'ı korkuttu

BARİYER TAŞIDILAR 

Konvoyun Türkiye’nin operasyon için gün saydığı Münbiç’e gittiği öğrenildi. Uzunluğu bir kilometreyi geçen konvoydaki TIR'ların üzerinde askeri araçların, yakıt tankerlerinin ve beton bariyerlerin bulunduğu görüldü. Konvoyda ambulanslar da yer aldı. ABD geçtiğimiz günlerde Münbiç’e 300 özel kuvvetler askeri yollamıştı.

Kamışlı’dan çıkan konvoyun uzunluğu bir kilometreyi geçti.

(Güneş)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...