Tgrt Haber
17 Mart 2024 19:09 - Güncelleme : 17 Mart 2024 22:01

DEM Parti'nin mitinginde PKK propagandası! Gözaltılar var 

Yerel seçimlere tek başına girme kararı alan DEM Parti'nin Yenikapı'daki Nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'nın ve elebaşı Öcalan'ın posteri açıldı. Yaşanan skandalın ardından ardından polis onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
DEM Parti'nin mitinginde PKK propagandası! Gözaltılar var 
Türkiye, Yerel Seçimler, Pkk

Türkiye yerel seçimlere kısa süre kala Yenikapı'da Nevruz etkinliğinde, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve PKK paçavrası açıldı. 

Etkinlikte partililere seslenen DEM Parti İBB adayı Meral Danış Beştaş, “Biz diyoruz ki İmralı kapılarını açın, tecride son verin. Öcalan özgür olmalı. Nevruz özgürlüktür. Diyarbakır’da bize laf söyleyip gelip burada bize şirinlik yapmayın. Bu seçimde kırmızı kart gösteriyoruz. Kendimize oy vereceğiz, partimiz etrafında kenetleneceğimizi her fırsatta söylüyoruz" dedi. 

PKK PAÇAVRASI AÇILDI 

Seçim mesajlarının dikkat çektiği mitingde terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan posterleri açıldı. 

DEM Parti'nin mitinginde PKK propagandası! Gözaltılar var  - 1. Resim

Etkinlikte bununla birlikte terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş lehine sloganlar atıldı. 

DEM Parti'nin mitinginde PKK propagandası! Gözaltılar var  - 2. Resim

GÖZALTILAR VAR

Etkinliğin ardından katılımcıların dağıldığı sırada polise mukavemet gösteren bazı kişiler gözaltına alındı. 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Fatih İlçesi Yenikapı Miting alanında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) organizesinde bugün saat 10.00-17.00 arasında “Şimdi Özgürlük Zamanı” konulu miting ve “Nevruz Kutlaması” etkinliği düzenlenmiştir.Söz konusu etkinlik nedeniyle alan ve çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında;

- Etkinlik alanındaki kule üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açtığı tespit edilen (M.A), (Ş.A) ve (Y.Ö) adlı şahıslar gözaltına alınmıştır.

- Alan çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında ise “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan, arama kaydı bulunan (M.K) ve (M.B) adlı şahıslar gözaltına alınmıştır.

- Etkinlik alanı ve çevresinde “polise mukavemet gösteren, taşkınlık çıkaran, yasa dışı slogan atarak terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen” toplam 70 şahıs hakkında (15 Kadın, 55 Erkek) gözaltı işlemi uygulanmıştır.

Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." ifadelerine kullandı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...