Tgrt Haber
15 Mart 2023 21:15 - Güncelleme : 15 Mart 2023 21:38

Partiler harekete geçti! Erdoğan için imza toplanacak

TBMM'de grubu bulunan partilerin cumhurbaşkanı adaylığı süreci başlıyor. Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için AK Parti grubunda imza toplama işlemi başlayacak. Aynı zamanda Millet İttifakı'nın sancılı şekilde seçilen Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için de önümüzdeki hafta imza çalışması başlayacak. 

Partiler harekete geçti! Erdoğan için imza toplanacak
Erdoğan,seçim,Kılıçdaroğlu

Türkiye seçim sath-ı mailine girdi. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Meclis'te grubu bulunan tüm partilerin, adaylık süreçlerine girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da parti gruplarınca aday gösterilecek. 

AK PARTİ'DE İMZA TOPLAMA SÜRECİ YARIN BAŞLIYOR 

AK Parti'de, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için milletvekillerinden imza toplanmaya başlandı. AK Parti'de kapalı grup toplantısı gerçekleştirilecek.

Tek aday olarak milletvekillerinin imzasıyla Erdoğan'ın adaylığı teklif edilecek ve oylama yapılacak. Ayrıca MHP’nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan için imza toplanması ve grup kararı alması bekleniyor.

Sürecin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oybirliğiyle Cumhur İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak YSK'ya bildirilmesi planlanıyor.

CHP HAFTAYA BAŞLAYACAK 

CHP grubu da önümüzdeki hafta pazartesi günü kapalı bir toplantı gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için grupta sandık kurularak gizli oylama yapılacak. Kılıçdaroğlu da Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek.

Adaylık sürecinde, Millet İttifakı'nı oluşturan partiler ayrı ayrı yüz bin imza toplayacak. Bu doğrultuda grupta yapılacak seçimin ardından Kılıçdaroğlu'da resmen aday olarak YSK'ya bildirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...