Tgrt Haber
04 Mart 2023 20:35 - Güncelleme : 05 Mart 2023 00:12

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan 6'lı masa değerlendirmesi: Partiler masanın altında kaldı 

Cumhurbaşkanı adayında anlaşamayan 6'lı masa dağılmanın eşiğine geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aday olmasına karşı çıkıp Millet İttifakı'ndan ayrılırken Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan masa hakkında farklı bir yorum geldi. Erbakan, masanın dağılmasıyla 6 partinin masanın altında kaldığını söylerken, "Bu çatırtılar artık masanın ortadan ikiye ayrılmasına, kırılmasına, yıkılmasına dönüştü" dedi. Erbakan ayrıca genel seçimlerde kendi adayları ile yarışacaklarını söyledi. 

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan 6'lı masa değerlendirmesi: Partiler masanın altında kaldı 
masa,

2 Mart'taki 6'lı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, masayla olan iplerini tamamen kopardı. Akşener'in masaya dönmeyeceği kesin olurken Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan olay bir yorum geldi. 

Tekirdağ'daki ziyaretleri çerçevesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak Altılı Masa’dan Meral Akşener’in ayrılmasını değerlendiren Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak uzun zamandır altılı masadan çatırtılar geldiğini, uzun ömürlü birliktelik olamayacağını, altı benzemezin bir araya geldiğini defalarca ifade ettik" açıklamasında bulundu.  

"PARTİLER MASANIN ALTINDA KALDI"  

Erbakan, "Son olarak gelinen noktada masanın ortadan ikiye ayrılmasına dönüştü. Ve bu masanın altı da masada bulunan altı partide kalmıştır. Bu verdikleri görüntü iş başına gelmeden birbirine düşmeleri, tabiri caizse saç saça baş başa birbirlerine girmeleri milletimiz tarafından da görülmektedir. Masada bulunanlardan bir hayır gelmeyeceğini milletimiz gördü. Daha iş başuna gelmeden birbirlerine girenlerin iş başına geldiklerinde Türkiye’ye kaostan başka bir şey getirmeyeceği apaçık ortadadır. Kasa başındakilerden, mevcut iktidarlardan ve masa başındakilerden milletimize hayır gelmez" dedi.  

"KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ" 

'Seçime üçüncü ittifakla mı gireceksiniz?' sorusuna Erbakan; “Biz kendimiz Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere giriyoruz. Kendimiz aday çıkartıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...