Tgrt Haber
17 Nisan 2024 20:07 - Güncelleme : 17 Nisan 2024 20:27

Hakan Fidan korkulan gerçeği söyledi: Bölgede savaş riski var 

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile basın toplantısı düzenledi. Fidan toplantılarda Orta Doğu'daki gerilimi dikkate alarak, "Bölgede savaş riski" var dedi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Hakan Fidan korkulan gerçeği söyledi: Bölgede savaş riski var 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile basın toplantısı düzenledi.

Burada Orta Doğu'daki gerilime dikkat çeken Fidan, "İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikardır. Savaş tehlikesi var" dedi. 

"TEK MAĞDUR GAZZE HALKIDIR"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Tüm tarafların yapıcı tutum sergilemesinde büyük fayda görüyoruz. Başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için var gücümüzle çalışacağız.

Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz. Tek mağdur olan Gazze halkıdır. Nihai amacımız adil ve kalıcı barışın sağlanmasıdır.

Hakan Fidan korkulan gerçeği söyledi: Bölgede savaş riski var  - 1. Resim

Türkiye ile Katar arasında özellikle Filistin meselesindeki var olan krizle ilgili büyük bir koordinasyon ilerliyor. Özellikle kıymetli mevkidaşımla sürekli bir iletişim halindeyiz. Türkiye ve Katar, Hamas ile sağlıklı ilişkisi olan ülkelerden. Biz ateşkes için var gücümüzle çalışıyoruz. Ateşkesle ilgili süreçte Katar önemli bir rol oynuyor.

Netahyahu'nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikardır. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Feth17 Nisan 2024 23:46

Caydırıcı bir güç olmayınca,can yakıcı felaketler olur

Sonraki Haber Yükleniyor...