Tgrt Haber
16 Nisan 2022 15:03 - Güncelleme : 16 Nisan 2022 19:34

'Enflasyon yüksek' diyen Kayseri Milletvekili Baki Ersoy MHP'den istifa etti

Son dakika haberi: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurdu.

'Enflasyon yüksek' diyen Kayseri Milletvekili Baki Ersoy MHP'den istifa etti

MHP Milletvekili Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Liderim Sayın Devlet Bahçeli Bey’e ve davama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağlı ve sadık kalacağım. Disipline sevkimle ilgili kamuoyunda yapılan istismar edici tartışmaların davama ve partime zarar verme ihtimalini bertaraf amacıyla partimden bugün istifa ediyorum" ifadelerine yer verdi.

MHP yönetimi, katıldığı bir televizyon programında "parti politikalarına aykırı açıklamalar yaptığı" gerekçesiyle Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy'u, tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etmişti. 

BAKİ ERSOY'UN ENFLASYON ELEŞTİRİSİ

Enflasyon rakamları ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, vatandaşın enflasyondan inanılmaz derecede muzdarip olduğunu belirterek şunları söylemişti: “Açıklanan rakamların üzerinde enflasyon oranları var. Zamlar bu milletin belini büküyor. Bunlar gerçek. Bunları görmezlikten gelemeyiz. Bunları konuşmamız gerekiyor. Bunları yok sayamayız. Bir şeyi yok saydığınızda problem ortadan kalkmıyor ve bu, tepkiyi getiriyor.''

BAKİ ERSOY KİMDİR?

1981'de doğan Yozgatlı ekonomist Baki Erdoy, ilk ve ortaöğretimini Kütahya ve Sivas'ta, lise öğrenimini Yozgat'da, yükseköğrenimini Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde tamamladı. Erciyes Üniversitesi Hukuk Enstitüsünde Özel Hukuk bölümü üzerine yüksek lisans eğitimini bitirdi. Kayseri Üniversitesinde Sağlık Yönetimi üzerine doktora öğrenimi devam etmektedir.

Kayseri Milliyetçi Sanayi İş Adamları Derneği Başkan Yardımcılığı ve Ersoy Müteahhitlik ve Sivil Zeytincilik Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü. Öğrenim hayatı boyunca Ülkü Ocakları bünyesinde birim başkanlıkları görevlerinde yer alarak Erciyes Üniversitesi Teşkilat Başkanlığı yaptı. 2007-2011 yıllarında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 8 Şubat 2015'te Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı seçildi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Ersoy, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...