Tgrt Haber
16 Haziran 2023 00:07 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 01:26

Küçük partiler birleşiyor! Meclis'te grup kurma telaşı 

Seçime CHP listelerinden giren Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi Meclis'te grup kurmak için çalışmalara başladı. 14 Mayıs seçimlerinde, DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkarmıştı.  

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Küçük partiler birleşiyor! Meclis'te grup kurma telaşı 
Saadet Partisi,Gelecek Partisi,DEVA

14 Mayıs seçimlerine CHP lislerinden giren Millet İttifakı'nın küçük partileri, TBMM'de grup kurabilmek için kolları sıvadı. Meclis’e bu üç partiden toplamda 35 Milletvekili Meclis'e girerken grup kurmak için ise 20 vekil yeterli. 

SAADET PARTİSİ DUYURDU!

Saadet Partisi'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üç partinin yaptığı görüşmeler sonrasında işbirliğine vardığı ifade edildi.

Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirmişlerdir. Ayrıca TBMM çalışmalarında ortak grup kurulması başta olmak üzere siyasi alandaki işbirliği modelleri hakkında istişarede bulunmuşlardır. Görüşülen hususların partilerin yetkili kurullarında değerlendirilmesine karar verilmiştir. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir" denildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...