Tgrt Haber
29 Ekim 2023 15:10 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 17:17

Külliye'de 29 Ekim resepsiyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri tek tek kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tebrikleri kabul etti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Cumhuriyet,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşun 100. yıl dönümü, yurt genelinde özel etkinliklerle kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'e giderek ziyarette bulundu.

Buradaki ziyaretin ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti.

ALANDA MEGA PROJELER SERGİLENDİ

Tebriklerin yapıldığı alanda, AK Parti'nin 20 yılda hayata geçirdiği mega projeler sergilendi.

Türk bayraklarıyla süslenen koridorda sergilenen projeler şöyle:

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayalim' olarak nitelendirdiği şehir hastaneleri,
  • Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Yusufeli Barajı,
  • İş hayatına dair tüm ihtiyaçların karşılanacağı ve finans dünyası için bir çekim merkezi haline gelen 'İstanbul Finans Merkezi',
  • Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmasını sağlayan 'Mavi Vatan',
  • Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi,
  • Türkiye'nin Karadeniz ve Akdeniz'deki en büyük doğalgaz keşfine imza atan Yavuz Sondaj Gemisi, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, Fatih Sondaj Gemisi ve Kanuni Sondaj Gemisi,
  • Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemlerinden birine ev sahipliği yapan Demokrasi ve Özgürlükler Adası

İşte o kabulden bazı kareler...

Külliye'de 29 Ekim resepsiyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri tek tek kabul etti

Buradaki törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları, TBMM üyeleri, kamu kurumlarının yöneticileri, Ankara'da görevli büyükelçiler, yabancı misyon şefleri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün akrabaları ve Kurtuluş Savaşı şehitlerinin yakınları ile gazi ve şehit yakınları, bazı meslek grupları, gençler, engelliler ve sporcular, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram tebriklerini sundu.

Külliye'de 29 Ekim resepsiyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri tek tek kabul etti

CUMHURİYET'İN 100.YILINA ÖZEL MADENİ PARA HEDİYE EDİLDİ

Davetlilere, Hazine ve Maliye Bakanlığının, Cumhuriyet'in 100. yılına özel bastırdığı hatıra "5 Türk lirası" madeni para ile PTT'nin hazırladığı 100. yıl hatıra pulu takdim edildi. Resepsiyona katılanlar, üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ile 100. yıl logosunun yer aldığı tabloya da günün anısına imza attı.

Külliye'de 29 Ekim resepsiyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri tek tek kabul etti

Külliye'de 29 Ekim resepsiyonu: Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrikleri tek tek kabul etti

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...