Tgrt Haber
15 Nisan 2024 08:36 - Güncelleme : 15 Nisan 2024 08:37

Meclis'te mesai başlıyor! Önemli dosyalar masada bekliyor

TBMM'de mesai, yerel seçim nedeniyle verilen aranın ardından 1,5 ay sonra yarın yeniden başlıyor. Başta kripto para düzenlemesi olmak üzere milletvekilleri birçok önemli konuyu genel kurulda ele alacak. İşte detaylar...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
Meclis'te mesai başlıyor! Önemli dosyalar masada bekliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeniden mesaiye başlıyor. Yerel seçimin ardından verilen 1,5 aylık tatilin ardından yarın açılacak Meclis'in gündeminde birbirinden önemli yasal düzenlemeler var.

MESADAKİ İLK KONU ENERJİ 

Genel Kurul'un ilk gündem başlığında enerji alanına yönelik teklif yer alıyor. Düzenleme, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeriyor. Teklife göre; kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

REHBERLİKTE YENİ DÖNEM

Gündemde bekleyen bir diğer düzenleme ise Turist Rehberliği Meslek Kanunu teklifi... Söz konusu teklif, yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenlerin diğer şartları yerine getirmeleri halinde Türkçe turist rehberi olabilmesini kapsıyor.

Meclis'te mesai başlıyor! Önemli dosyalar masada bekliyor - 1. Resim

RUHSATSIZ SİLAH TAŞIYANA REKOR CEZA

Meclis'in gündemine gelmesi beklenen düzenlemelerden biri de İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan teklif olacak. Ruhsatsız silah kullanımına verilen cezanın artırılması, silah parçalarının satılmasının engellenmesi gibi konular teklifte yer alacak.

KRİPTO DÜNYASININ GÖZÜ ANKARA'DA 

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor.
Yaklaşık 30 maddelik teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak. Varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kurallar belirlenecek.

PARTİLER TOPLANIYOR

Diğer yandan, siyasi partilerin genel başkanları da seçimin ardından ilk kez kürsüye çıkıyor. Partilerin grup toplantıları bu hafta içinde gerçekleştirilecek. 

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...