Tgrt Haber
16 May 2023 09:39 - Güncelleme : 16 May 2023 12:24

MHP'den Sinan Oğan'a art arda tepki: Pazarlık payın kalmadı!

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın seçimler sonrasında yaptığı açıklamalar ve "pazarlık" iddialarına MHP kanadından art arda tepkiler gelmeye devam ediyor. Bahçeli'nin Başdanışmanı, Oğan'a "Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. Mezar soyguncuları sizi" derken, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet UIvi Yönter de, "Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı da Devlet Bahçeli'dir. Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz." dedi.

MHP'den Sinan Oğan'a art arda tepki: Pazarlık payın kalmadı!
Sinan Oğan,MHP,seçim,2.tur

Türkiye pazar günü sandığa gitti. 60 milyondan fazla seçmen cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvekillerini seçmek için tercihini yaptı. Çıkan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu sağlarken Cumhurbaşkanlığı için hiçbir aday şart olan yüzde 50 artı bir oyu alamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.5’te kalırken Kılıçdaroğlu yüzde 44.9, Sinan Oğan ise yüzde 5.2 oy aldı.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Oy sayımları esnasında yurt dışı oylarının geç açıklanmasıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan da yurt dışındaki oy sayım işlemleri sürerken birtakım manipülasyon yapıldığı duyumlarını aldığını söylemişti. 

"BU İŞ 2. TURA KALMIŞTIR"

Oğan'ın paylaşımı şu şekilde: 'Yurtdışı oy sayım işlemlerinde birtakım manipülasyonların yapıldığı duyumunu alıyoruz. Oy sayım işlemleri sağlıklı bir ortamda yapılmıyor. YSK'yı uyarıyorum. Derhal gerekli tedbirleri alın ve oy sayım işlemlerinin hızlı bir biçimde yapılmasını sağlayın. Ayrıca yurt dışı oylarda yapılacak bir manipülasyon ile bir oldu bittiye müsaade etmeyiz. Ortamı germeyin. Bu iş ikinci tura kalmıştır."

"MEZAR SOYGUNCULARI SİZİ"

Oğan'ın paylaşımına Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Eyyüp Yıldız'dan sert bir cevap geldi.

MHP'den Sinan Oğan'a art arda tepki: Pazarlık payın kalmadı!

Yıldız, "Pazarlık payın kalmadı başka kapıya. 1turda biter bu iş. Mezar soyguncuları sizi" dedi.

Oğan'ın seçimler sonrasında yaptığı açıklamalar ve "pazarlık" iddialarına MHP kanadından art arda tepkiler gelmeye devam ediyor.

"MAHALLEMİZE GECE KONDU YAPMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi (AR-GE) Genel Başkan Yardımcısı İzzet UIvi Yönter de sosyal medya hesabından Sinan Oğan'a tepki gösterdi. Yönter, "Türk milliyetçiliğinin siyasi adresi Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Türk milliyetçiliğinin siyasi, fikri ve ahlaki yolbaşçısı da Devlet Bahçeli'dir… Onun bunun mahallemize gece kondu yapmasına müsaade etmeyiz…" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...