Tgrt Haber
10 Mart 2023 11:20 - Güncelleme : 10 Mart 2023 11:44

Millet İttifakı'nda şimdi de 'milletvekili' krizi: Partiler arasında 'garanti' pazarlığı

Sancılı geçen sürecin ardından Cumhurbaşkanı adaylığında Kılıçdaroğlu ismi üzerinde uzlaşan Millet İttifakı'nda şimdi de 'milletvekili' krizi çıktı. CHP listesinden seçime girecek Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat'ın 10'ar milletvekili kazanabilecek şekilde pazarlık yaptığı iddia edildi. Ancak CHP'nin 5'ten yukarı çıkmak istemediği, İYİ Parti'nin ise bu yükü taşımak istemediği ileri sürüldü. Ayrıca CHP'nin vekil isteyen partilerden 'garanti' istediği belirtildi.

Millet İttifakı,CHP,İYİ Parti

Millet İttifakı, sancılı geçen aday belirleme sürecinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda karar kıldı. Belirleme sürecinde birçok tartışmanın yaşandığı ittifakta şimdi de 'milletvekili' krizi çıktığı iddia edildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, CHP'li kaynakların, DEVA, Demokrat Parti (DP), Saadet Partisi (SP) ve Gelecek'in kendileri ile İYİ Parti'den 10'ar vekil istediği, 4 partinin toplamda 40 kontenjan talep ettiğini söylediği belirtildi. Ancak İYİ Parti'nin bu yükün altına girmek istememesi nedeniyle CHP'nin, 4 ortağa en fazla 5'er milletvekili vermek istediği öğrenildi. Ayrıca partilerin 10'ar vekillerinin Meclis'e girebilecek yerlerden listelere yerleştirilmesini de şart koştuğu ileri sürüldü.

CHP'DEN 'GARANTİ' ŞARTI

Ayrıca CHP'nin kontenjanda anlaşması durumunda ortaklardan şart ortaya koyduğu "Garanti kontenjan istiyorsanız partilerinizin tabanından cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na garanti oy gelmesi gerekiyor" denildiği öne sürüldü.

Millet İttifakı'nda şimdi de 'milletvekili' krizi: Partiler arasında 'garanti' pazarlığı

İYİ Parti'de ise ortak adayın CHP'den çıkması nedeniyle buna sıcak bakmadığı ve Meclis'te güçlü bir şekilde temsil edilmek, bunun için de fire vermemeye çalıştığı belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...