Tgrt Haber
09 Şubat 2024 22:31 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 22:34

Özgür Özel'den MSB'nin Piyade Okulu'ndaki ihraç kararına tepki

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tuzla Piyade Okulu’nda bir grup teğmen arasında yaşanan kavgaya ilişkin 7 personelin TSK ile ilişiği kesildiğini duyurdu. Karara CHP lideri Özgür Özel'den tepki geldi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Özgür Özel'den MSB'nin Piyade Okulu'ndaki ihraç kararına tepki
,TSK

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafı takmak istememesiyle başlayıp daha sonrasında kavgaya dönüşen olayla ilgili 7 personelin Silahlı Kuvvetler ile ilişiği kesildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkûr mevzuat gereğince ‘Silahlı Kuvvetlerden Ayırma’ kararı verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TEPKİ 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özel, "Atatürk’e saygısızlık yapanlarla, buna tepki gösteren teğmenlere aynı cezayı vermenin gerekçesi asla izah edilemez" dedi. 

Özgür Özel'den MSB'nin Piyade Okulu'ndaki ihraç kararına tepki - 1. Resim

Özel paylaşımında şunları söyledi: 

Tuzla Piyade Okulu’nda bazı teğmenlerin Atatürk resmini takmayı reddetmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili verilen kararı kabul etmemiz mümkün değildir.

Atatürk’e saygısızlık yapanlarla, buna tepki gösteren teğmenlere aynı cezayı vermenin gerekçesi asla izah edilemez

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...