Tgrt Haber
29 Ocak 2023 19:11 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 20:54

Sarıgül'den altılı masaya 'aday' eleştirisi: Yemekler soğumaya başladı!

14 Mayıs'ta yapılması beklenen Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri öncesi henüz adayını açıklamayan altılı masaya bir eleştiri de TDP lideri Sarıgül'den geldi. Düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Sarıgül, altılı masanın adayını artık açıklaması konusunda çağrıda bulunarak "Altılı masada yemekler soğumaya başladı" dedi.

Sarıgül'den altılı masaya 'aday' eleştirisi: Yemekler soğumaya başladı!
,altılı masa,seçim,Cumhurbaşkanı,aday,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimleri için 14 Mayıs tarihini işaret etmesinin ardından hazırlıklar hız kazanırken altılı masa 11'inci toplantısında da aday ismi açıklamadı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin ifadeleri iktidar kanadından sert tepkiler alan altılı masaya bir eleştiri de Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'den geldi. 

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de gazetecilerle söyleşi yapan TDP lideri, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. NATO'nun Yunanistan'ı orantısız şekilde silahlandırdığını savunan Sarıgül, "NATO, Yunan adalarında müthiş bir şekilde silahlanıyor ama aynı silahları 20 kilometre taraftaki Türkiye'ye getirmiyor. NATO; bağımsızlığını, işlevini yitirmiştir" diye konuştu.

'YARIN DEĞİL, 1 SAAT SONRA AÇIKLAMALI'

Gazetecilerin altılı masanın 'Cumhurbaşkanı adayı' ile ilgili sorununa da cevap veren Mustafa Sarıgül, seçimlere az bir süre kaldığını hatırlatarak "Artık muhalefet partileri özellikle de altılı masanın adayını bir an önce açıklanması lazım. Altılı masada yemekler soğumaya başladı. Vatandaşımızın beklentisi artık son noktaya kadar geldi. Altılı masa yarın, öbür gün değil 1 saat sonra adayını mutlaka açıklamalı ve toplumdaki beklentilere mutlaka cevap vermelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...