Tgrt Haber
22 Kasım 2023 10:20 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 10:36

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50+1 muamması, hangi parti ne dedi?

Cumhurbaşkanını seçmek için gerekli olan 50+1 modeli yeniden siyasetin gündemde. Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın çıkışının ardından diğer partiler ne dedi? İşte detaylar… 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı,seçim

Son Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasına neden olan 50+1 modeli yeniden siyasetin gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ 50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez. Mevcutta 50+1 mecburiyeti partileri yanlış yollara sevk ediyor. Kimin eli, kimin cebinde belli değil” ifadesi tartışmaya neden oldu. Peki konuya ilişkin diğer partiler ne diyor? 

BAHÇELİ: KİMSE ARAMIZA GİREMEZ 

Erdoğan’ın yüzde 50+1 çıkışının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli, şunları söyledi: “Dün ne demişsek bugün de aynı çizgide, aynı düşüncede, aynı görüşteyiz. Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik. Hiç kimseyi de sırtımıza bindirmedik. Onun bunun sırtından geçinen keneler bizi anlayamaz. Sayın Cumhurbaşkanı ile aramıza hiç kimse giremeyecektir” dedi. 

İYİ PARTİ: İSABET OLUR 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yüzde 50+1 şartının değişmesi isabetli olur” açıklamasıyla ilgili konuştu. Zorlu, “Genel Başkanımız siyasi partilere net bir çağrıda bulundu. ‘Gelin hepimiz kendi başımıza seçimlere girelim’ dedi. Türkiye bu kutuplaşamaya devam edemez” dedi. 

CHP’DEN TEPKİ: DERDİ KOLTUĞUNU KORUMAK 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise şunları söyledi: “AK Parti iktidarında halkımız, milletimiz zaten iflas etmiş durumda. Hayat pahalılığı, toplumun tüm kesimini zaten eziyor, açıklama ile şunu görüyoruz, Sayın Erdoğan’ın derdi koltuğunu koruyabilmektir.”

Yeniden Refah Partisi Genel başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “50 artı 1’i savunacak değiliz, karşı çıkacak da değiliz. Bugün tartışmamız gereken konu 50+1 değildir. Türkiye’nin öncelikli gündemi enflasyondur, ekonomidir” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...