Tgrt Haber
04 Eylül 2015 16:54

Seçmen listeleri askıda

1 Kasım’da yapılacak genel seçim için seçmen listeleri çarşamba gününden itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı. Muhtarlıklara gelen vatandaşlar, listelerde isimlerini kontrol etti.

Seçmen listeleri askıda
muhtarlık, seçim, seçmen listeleri

Mahalle muhtarları, Yüksek Seçim Kurulu'ndan seçmen listelerini teslim alarak muhtarlık binalarında vatandaşların göreceği yerlere astı. Vatandaşlar, 10 Eylül’e kadar muhtarlıklarda asılı kalacak listelerden isimlerini kontrol edebilecek. İstiklal Mahallesi Muhtarı Mustafa Çelik, listelerde sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, “Seçmen listelerimiz geldi. Seçim listelerini astık. Vatandaşlar da gelip inceleyip gidiyor. Yine seçime gidiyoruz. Listelerde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Değişen bir şey yok. 
Listedekilerin hemen hemen hepsi bir önceki seçimde oy kullandığı sandıklarda oy kullanacak. Değişenler için de Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği noterden tasdikli belgeyle hareket ediyorlar” dedi.
Seçmen listesini inceleyen Ali Pişmiş isimli bir vatandaş, “Seçim listeleri asıldı. Bende incelemeye geldim. Akrabalarımın yerine de bakıyorum. İsmimi de buldum” dedi.  Seçmen listelerinde isimlerini bulamayan yaşlı vatandaşlara da Muhtar Mustafa Çelik’in yardımcı olduğu görüldü. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...