Tgrt Haber
02 May 2023 05:42 - Güncelleme : 02 May 2023 05:59

Selçuk Bayraktar’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki: Bu anlayış kendi başına mandacı bir anlayış

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine devam etti. Kılıçdaroğlu’nun ‘Atatürk Havalimanı’ videosu sonrası başlayan polemikte Bayraktar “Biz tutup halen daha dışardan gelecek bir şirkete güveneceğiz. Bu anlayış kendi başına mandacı bir anlayış. Biz 'tam bağımsız Türkiye' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: CNN Türk
Selçuk Bayraktar’dan Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki: Bu anlayış kendi başına mandacı bir anlayış
selçuk bayraktar,kemal kılıçdaroğlu,bayraktar,atatürk havalimanı

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Bayraktar ailesi arasındaki polemik sürüyor. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden paylaştığı ‘Atatürk Havalimanı’ başlıklı video ile havalimanı havacılık ve uzay üssü haline getireceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki Özmen Ailesi’nin yönetimindeki SNC şirketi ile görüştüklerini ve birlikte çalışma yapacaklarını söylemesine Bayraktar ailesi tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP VERDİ

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN Türk ekranlarında Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. TEKNOFEST milli teknoloji geliştirme kabiliyetini ve ruhunu millete aşıladığını söyleyen Bayraktar 6 yıldır festivalin sürdüğünü kaydetti. Siyasi tartışmaların arasına girmek istemediklerini söyleyen Bayraktar iftiralar ve tehditler sonucunda bu duruma maruz kaldıklarını ifade ederken konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“İFTİRALAR SONRASI KENDİMİZİ SAVUNDUK”

Siyasi nedenlerle gündeme gelmek hoş olmuyor tabi. Biz İHA'ları ve SİHA'ları yaptıktan sonra tehditlere maruz kaldık. Batman'da İHA üstümüzü hedef alınmışlardı. İftiralar sistematik bir hale geldi, biz de bunlara cevap verdik. Havacılık serüvenimiz çelmelere takılıp düştüğü için ve toplumda da öğrenilmiş çaresizlik olduğu için bu artık toplumda kanıksanmış bir şeydi. Bize hep, 'Asla yapmazsınız, asla olmaz' dendi. 'Asla olmaz' inancı yerleştirildi. Bir kısımda siyasi polemiklerle de oluyor. Vecihi Hürkuş'un hikayesine baktığınız zamanda bu böyle. O yüzden kendinizi savunmanız gerekiyor. Dünya tarihinde ilk defa olan şeyle oldu burada. Bir F-16 ile bir İHA ilk defa yan yana uçtu. Biz bir anlamda bir havacılık tarihi de yazmaya başladık. Bu hikayenin devamının gelmesi gerekiyor. Siyasi söylemler de bu işlerin önüne takoz olabiliyor.

“BU ANLAYIŞ MANDACI BİR ANLAYIŞ”

Burada 1 milyon öğrenci proje takımı kurdu. Sadece teknoloji ve uzay alanında değil sağlıktan robotik kodlamaya kadar, en gencinden yaşlısına kadar 300 bin takım kurulmuş. Biz tutup halen daha dışardan gelecek bir şirkete güveneceğiz. Bu anlayış kendi başına mandacı bir anlayış. Biz 'tam bağımsız Türkiye' diyoruz. Dışarıya bel bağlamak bize, milli teknoloji seferberliği anlayışımıza ters geliyor. Biz bunları dışardan alsaydık Türkiye'nin ne AKINCI'sı ne de KIZILELMA'sı vardı. Taşıma suyla değirmen dönüyor mu, senin mühendisin gelişiyor mu? Türkiye niye yerli otomobili üretir hale geldi? Türkiye, Avrupa'nın en büyük otomobil ihracatçısı ama kendi otomobili yoktu. Bu geleceğin trendini içeren bir anlayışla yapıldı. Bizim de artık kendi markamız var. Baykar, dünya devleri ile yarışan, dünyada benzeri olmayan bir savunma sanayii şirketi. Son yıllara baktığımızda ihracat gelirleri yüzde 80 olan bir firma. Dünyanın her tarafından rekabet ederek kendini ortaya koyan bir bir marka. Baykar, Türkiye'nin ihracat şampiyonu.

Kaynak: CNN Türk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...