Tgrt Haber
14 Nisan 2024 19:11 - Güncelleme : 14 Nisan 2024 19:57

Son dakika! Bakan Fidan'dan İran-İsrail diplomasisi: Peş peşe kritik temaslar...

Son dakika haberi: Dünyanın gözü Ortadoğu'da... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün İsrail'e karşı gerçekleştirilen saldırı sonrası peş peşe kritik temaslar gerçekleştiriyor. İranlı mevkidaşı ile görüşen Bakan Fidan, daha sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de görüştü.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
Son dakika! Bakan Fidan'dan İran-İsrail diplomasisi: Peş peşe kritik temaslar...

İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırı sonrası Türkiye, yoğun bir diplomasi trafiğine başladı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, peş peşe kritik temaslar gerçekleştiriyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşen Bakan Fidan, İran'ın dün gece İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği misillemenin ardından, bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediklerini iletti.

Son dakika! Bakan Fidan'dan İran-İsrail diplomasisi: Peş peşe kritik temaslar... - 1. Resim

"SALDIRI OLURSA DAHA GÜÇLÜ KARŞILIK VERİRİZ"

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan da İsrail’e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini, ülkesinin saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini söyledi. Abdullahiyan, İran’ın yeni bir saldırıya uğraması halinde, bu defa daha güçlü bir karşılık vereceğini kaydetti.

BLINKEN İLE DE GÖRÜŞTÜ

İranlı mevkidaşıyla görüşen Bakan Fidan, daha sonrasında da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de görüştü. Görüşmede, İran’ın İsrail’e yönelik misilleme saldırısı sonrasında bölgedeki mevcut durum ele alındı.

Bakan Fidan, bölgedeki krizin tırmanma ve yayılma ihtimalinden endişe duyduğumuzu vurguladı. Bakan Fidan, Türkiye’nin Gazze’deki krizin başlangıcından bu yana bunun bir bölgesel çatışmaya dönüşme riski taşıdığını defalarca belirtmiş olduğuna dikkati çekti.

Son dakika! Bakan Fidan'dan İran-İsrail diplomasisi: Peş peşe kritik temaslar... - 2. Resim

BAKAN FİDAN'DAN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

Sorunun temelinde Gazze’deki savaşın yattığını belirten Bakan Fidan, acilen ateşkes ilan edilmesi ve Gazze’ye kesintisiz insani yardım ulaştırılması gerektiğini, aksi halde krizin büyüyerek devam edeceğini hatırlattı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Memet .kritik teması 14 Nisan 2024 19:50

Kritik temasmış neye yarar .başka yapabileceğiniz birşey yokmu.

Sonraki Haber Yükleniyor...