Tgrt Haber
16 Nisan 2024 15:40 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 17:27

Son dakika! Seçim sonrası ilk Kabine Toplantısı başladı: İran-İsrail gerilimi masaya yatırılacak

Son dakika haberi... Yerel seçim sonrası ilk Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başladı. Kabinenin en sıcak başlığının İran-İsrail gerilimi olması bekleniyor.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com

Kabine, 1,5 aylık aranın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda; İran-İsrail gerilimi, ekonomideki gelişmeler ve öğretmen atamaları ele alınacak.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

Kabinenin en sıcak başlığının İran-İsrail gerilimi olması bekleniyor. Toplantıda İran'ın misilleme saldırısı sonrasında bölgede daha da yükselen tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomasi trafiğine ilişkin değerlendirme yapılacak. 

Son dakika! Seçim sonrası ilk Kabine Toplantısı başladı: İran-İsrail gerilimi masaya yatırılacak - 1. Resim

TERÖR OPERASYONLARI...

Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör operasyonları da masada olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay içinde Irak'ın başkenti Bağdat'a yapacağı resmi ziyaretin hazırlıları da konuşulacak.

Son dakika! Seçim sonrası ilk Kabine Toplantısı başladı: İran-İsrail gerilimi masaya yatırılacak - 2. Resim

EKONOMİ VE ATAMALAR DA MASADA OLACAK

Kabine Toplantısı'nda ekonomide yaşanan gelişmeler de masaya yatırılacak. Kabinde yılık ilk öğretmen atama takvimi ve kadro sayısına ilişkin değerlendirmelerin de yapılması bekleniyor. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 15.35'te başladı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...