Tgrt Haber
25 Aralık 2023 17:52 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 17:53

SGK özel hastaneye ceza verdi! Özel hastane usulsüz fatura kesti: Yaşlı kadın raporlarda entübe gösterildi

Adana'da annesinin ölümünden şüphelenen ve konuyu araştıran Mine Taşdan, tedavi aldıkları özel hastanenin usulsüz fatura kestiğini fark etti. Annesine uygulanan tedaviyi farklı gösterip devletten haksız kazanç sağlayan hastaneyi Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayet etti. Bu usulsüzlük cezasız kalmadı.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
hastane,sgk,adana

Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Şadiye Taşdan 2021 yılında rahatsızlandı. Özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaşlı kadın burada 28 gün tedavi altında kaldı. Ancak taburcu edilip eve getirildikten sonra üstünü değiştiren kızları, annelerinin vücudunda derin yaralar olduğunu fark etti.

Şadiye Taşdan bu kez bir devlet hastanesine kaldırıldı. Yüksek enfeksiyona bağlı fenalaşan Taşdan, entübe edildi. 6 gün sonra da hayatını kaybetti. Annesinin ölümünden şüphelenen mine Taşdan, ilk gittikleri özel hastaneden alınan tüm tedavi ve ilaçların raporlarını istedi.

ENTÜBE GÖSTERMİŞLER

Şadiye Taşdan'ın kızı Mine Taşdan, “Annemin durumu gayet normal sohbeti gayet normal durumu iyi hafızası yerinde. Bu şekilde zaten video kayıtlarımda var. Bana teslim ettiği epikriz raporunda annemin yattığı günden çıkmadan 6 gün öncesine kadar makinaya bağlı entübe şeklinde olduğunu göstermişler” dedi.

Bunun üzerine mine taşdan Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayette bulundu. Hastane hakkında inceleme başlatıldı. Yapılan incelemelerde hastanenin yaşlı kadını 2'nci basamak yoğun bakım hastası olması gerekirken 3'üncü basamak hasta olarak kayıt ettiği ve devlete fazla fatura kestiği tespit edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Mine Taşgan'ın özel hastaneye ödediği fazla parayı faiziyle 25 bin 496 lira 50 kuruş olarak tahsil etti. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yazılan raporda yaşlı kadının tedavisinin eksik olduğu görüşü yer aldı.

Mine Taşdan'ın hastane hakkındaki hukuk mücadelesi ise sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...