Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 00:39

TURKOVAC'ta Faz 3 çalışması: Gönüllüler geliyor

Koronavirüs aşısı ''Turkovac'', faz 3 çalışmaları kapsamında Erciyes Üniversitesinde gönüllülere uygulanmaya başladı.

TURKOVAC'ta Faz 3 çalışması: Gönüllüler geliyor
TURKOVAC,AŞI,AŞILAMA,ÇALIŞMA,Koronavirüs

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen koronavirüs aşısı "TURKOVAC" faz 3 çalışmaları devam ediyor.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, sosyal medya hesabından son durum güncellemesi yaptı.

''VATANDAŞLARIN GÖNÜLLÜ OLMALARINI BEKLİYORUZ''

Yaptığı açıklamada, üniversite tarafından koronavirüse karşı geliştirilen ve faz 3 çalışmaları devam eden "TURKOVAC" aşısının faz 3 gönüllü dozlamasına ERÜ'de başlandığını duyurdu.Çalış, vatandaşların ilgili telefon numarasını arayarak gönüllü olmalarını beklediklerini kaydetti. TURKOVAC"ın faz 3 çalışmaları kapsamında bugün Kayseri Şehir Hastanesinde de gönüllülere uygulanmasına başlanmıştı.

"ÇOK MUTLU VE GURULUYUM"

TURKOVAC uygulanan sınıf öğretmeni Murat Dağ (46) da yerli aşı yaptırdığı için çok mutlu olduğunu vurguladı.

Gönüllü olarak TURKOVAC aşısı yaptırdığını dile getiren Dağ, "Özellikle bu oluşumda bulunduğum için çok mutlu ve gururluyum. Bütün sağlık çalışanlarımıza, TURKOVAC aşısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok rahatım. Daha önce aşı olmamamın sebebi tabii ki tereddütler vardı ama Türk aşısının faz-3 çalışmalarına gelmesi benim içimde bir rahatlık oluşturdu." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE ZİRVE MUĞLA'YA AİT

Sağlık Bakanlığınca bugün açıklanan tabloda, en az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 75,64 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 57,85 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 91 milyon 81 bin 547'e yükseldi.

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırıklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 53,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt ve Iğdır takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...