Tgrt Haber
22 Mart 2023 17:09 - Güncelleme : 22 Mart 2023 17:14

Uzmanlardan 'akıllı lens' uyarısı: İyileşme süresi 2 yılı bulabilir!

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, kullanımı gittikçe yaygınlaşan akıllı lensler hakkında uyarılarda bulundu. Bazı hastaların bunu kontakt lens gibi kolay takılıp çıkarılabilen bir yöntem sandığını belirten Göçgil, "Bu lensler uzağı, yakını ve ara mesafeyi göstermeyi hedefleyen çok odaklı merceklerdir. Lenslere beynin uyum sağlaması ve görmede iyileşmenin sağlanması 6-24 hafta gibi bir süreyi alabilmekte"dedi. 

Uzmanlardan 'akıllı lens' uyarısı: İyileşme süresi 2 yılı bulabilir!
Akıllı lens,Göz

Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, halk arasında akıllı lens adıyla son zamanlarda popülerliği gittikçe artan multifokal göz içi merceklerle ilgili uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Göçgil, akıllı lens teriminin aslında doğru  olmadığını belirterek "Bazı hastalarımız bunu kontakt lens gibi kolay takılıp çıkarılabilen bir yöntem sanarak başvurmaktadırlar. Bu lensler uzağı, yakını ve ara mesafeyi göstermeyi hedefleyen çok odaklı merceklerdir. Trifokal lensler, gelen ışığın bölgeler arasında odaklanılan alana göre hastaya hem yakını hem de uzak nesneleri net bir şekilde görme kapasitesi sunmaktadır" dedi.

İYİLEŞME SÜRESİ ÇOK UZAYABİLİYOR

Gözlüksüz olarak okuyabilme gibi becerilerin kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle bu lenslerin her iki göze de yerleştirilmesinin en olumlu sonuçları verdiğini söyleyen Göçgil, "Lenslere beynin uyum sağlaması ve görmede iyileşmenin sağlanması 6-24 hafta gibi bir süreyi alabilmektedir" açıklamasında bulundu.

TEKRAR AMELİYATLARI RİSKLİ

Her hastaya multifokal lens takılamayacağı konusunda hastaları bilgilendiren Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, şunları söyledi: "Örneğin sarı noktada hastalığı olan kişilerin çoğuna multifokal lens takılması önerilmez. Mercek seçimi hastanın kişisel durumuna ve ihtiyacına göre dikkatle yapılmalıdır. Bu mercekler gözümüzün içerisindeki doğal lensimizin görevini almakta ve günlük takıp çıkarılma gibi bir seçenek bulunmamaktadır. Tekrar gereken ameliyatları da ek risk taşımaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...