Tgrt Haber
14 Nisan 2023 10:10 - Güncelleme : 14 Nisan 2023 10:15

AK Parti milletvekili aday listelerinde 3 isim değişiyor! İşte yerine gelecek adaylar…

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti milletvekili aday listeleriyle ilgili değişimin olacağını işaret etmesinin ardından gözler geçici aday listesine çevrildi. Bugün saat 17.00’ye kadar güncel listeyi YSK’ya sunacak olan AK Parti’de 3 aday isim ise belli oldu…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
AK Parti milletvekili aday listelerinde 3 isim değişiyor! İşte yerine gelecek adaylar…
ak parti,cumhurbaşkanı erdoğan,seçim,milletvekili,aday listesi

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 30 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı ve milletvekili tercihini yapmak için oy kullanacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvim doğrultusunda işleyen süreç geçtiğimiz günlerde partiler ve ittifaklar milletvekili aday listesini YSK’ya sundu. YSK seçim takvimi doğrultusunda listelerdeki istifa, ölüm, inceleme sonucu adaylığı düşenler sebebiyle oluşan eksiklerin tamamlanması için bugün saat 17.00’ye kadar partilere süre tanındı. Bu süreçte listesini tamamlayan partiler ilgili seçim çevresinde seçime giremeyecek.

Adaylar, geçici liste yayımlandıktan sonra 18 Nisan saat 15.00’e kadar çekilebilecek; partiler adaylıktan istifa eden bu isimler yerine 19 Nisan saat 17.00’ye kadar yeni isim bildirebilecek.

AK PARTİ’DE 3 İSMİN DEĞİŞMESİ BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28.Dönem Milletvekili aday listesinde değişim olabileceğine işaret etti. Bu isimlerin AK Parti’de adaylıktan çekilen eski Esenyurt Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul 3. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Necmi Kadıoğlu’nun yerine İstanbul eski İl Başkanı MKYK Üyesi Bayram Şenocak listeye gireceği öğrenildi. Süresi içinde Belediye Meclisi Üyeliği görevinden istifa etmediği belirlenen İstanbul 1. Bölge adayı Mustafa Naim Yağcı’nın yerine avukat Muhammet Enes Savaş geleceği iddia edildi.
Samsun 8. sıra adayı Kadir Kayan’ın yerine de bugün yeni bir isim belirlenecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...