Tgrt Haber
28 May 2023 08:35 - Güncelleme : 28 May 2023 09:46

Adalet Bakanı Bozdağ, Şanlıurfa'da oyunu kullandı

Türkiye'de milyonlarca seçmen bugün bir kez daha sandık başına gitti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Şanlıurfa’da oyunu kullandı. Bozdağ, tüm seçmelere çağrıda bulunarak herkesi sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bekir Bozdağ,Son dakika,Seçim,Oy

Fotoğraf: Arşiv (14 Mayıs)

Türkiye'de milyonlarca seçmen ikinci kez sandık başına gitti. 14 Mayıs'taki seçimlerde adaylardan herhangi birinin yüzde 50'yi geçememesi nedeniyle ikinci tura kalan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimi bugün gerçekleşiyor.

Türk siyasi tarihinde bir ilk niteliği taşıyan seçimlerde seçmenler ilk defa ikinci tur seçimi için oy kullanıyor. Oy verme işlemi, Türkiye genelinde bugün saat 08.00 itibarıyla başlarken 17.00'ye kadar devam edecek.

"KATILIMIN YÜKSEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Saadet Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 1075 nolu sandıkta oyun kullandı.  Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Bozdağ, katılımın yüksek olacağını düşündüğünü söyledi.

"MİLLETİMİZİN DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMASI MÜKEMMEL"

Oy işlemi sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

“Seçimin ikinci tur oylaması bu gün başladı. Öncelikle seçimimiz milletimize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. Bu gün Haliliye ilçesi Hamidiye Mahallesi Rasime Polat İlkokulunda ben de cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda oyumu milletimizin ve ülkemizin geleceği için, huzur, güven, refah ve istikrarı için kullandım. Hayırlı olsun diliyorum. Gördüğüm kadarıyla Şanlıurfamız'da ve ülkemizin dört bir yanında seçimin başladığı andan şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Urfa’da ve diğer yerlerde de seçim büyük bir demokratik olgunluk içinde geçmektedir. Milletimizin milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkması mükemmel"

BAKAN BOZDAĞ'DAN SANDIK ÇAĞRISI

İnşallah bugün de aynı şekilde demokrasiye, milli iradeye sahip çıkacak, sandığına sahip çıkacaktır. Katılımın da yüksek olacağını düşünüyorum. O yüzden de bütün vatandaşlarımızı sandığa gelmeye, milletimizin ve ülkemizin geleceği hakkında siyasi tercihini sandığa yansıtmaya davet ediyorum. Bir oy çok kıymetli. Onun için de geleceğe dair söz söylemenin yolu da demokratik yöntemlerde sandıkta iktidar tayin ederken söylemektir. Biri de budur. İnşallah vatandaşlarımız sandığa gelerek tercihlerini yansıtırlar. Milletimizin geleceğini kime emanet edeceğimize ortaklaşa karar vermiş oluruz. Ben seçimlerimiz hayırlı olsun, uğurlu olsun, milletimiz için, ülkemiz için, geleceğimiz için yol açıcı, yol gösterici olsun diye dua ediyorum” diye konuştu.

Açılan Sandık% 100Seçim Sandığı
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-12-15 10:46:01
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...