Tgrt Haber
19 May 2023 13:36 - Güncelleme : 20 May 2023 18:14

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International'a ikinci tur seçimlerini değerlendirdi!

Son dakika haberi: 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International'a konuştu. Seçimlerin ikinci tura kalmasını değerlendiren Erdoğan kendisinin seçileceğine yönelik oldukça emin ifadeler kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: CNN International
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN International'a ikinci tur seçimlerini değerlendirdi!
cumhurbaşkanı erdoğan,cnn,ikinci tur,seçim

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gitti. Milyonlarca seçmenin oy verdiği seçimin ardından 28.Dönem Milletvekili tercihleri belli olurken hiçbir Cumhurbaşkanı adayının gerekli olan yüzde 50 artı 1 oyu alamaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimde en çok oyu alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu kozlarını bir kez daha paylaşacak.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Kritik seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren iki isim gerek katıldıkları programlarda gerek ise röportajlar ile ikinci turu değerlendiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da CNN International'dan Becky Anderson'a Türkiye seçimleri ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“RAKİBİM 15 SEÇİMİ DE KAYBETTİ”

Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen özel röportajda Erdoğan, mevcut rakibiyle defalarca karşıya karşıya geldiğini ve tüm seçimleri kazandığını söyleyerek,insanların kendisini yüzüstü bırakmayacağına emin olduğunu kaydetti.

Uzun röportajın yayınlanan fragmanında Erdoğan, "Şu anki rakibim bize karşı 15 seçime katıldı. Her seferinde de kaybetti. Seçimlerin ikinci turu önümüzdeki pazar (28 Mayıs) olacak. Milletimin güçlü bir Türkiye demokrasisi adına hareket edeceğinden eminim. Ve insanımızın bizi yüzüstü bırakmayacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

SİNAN OĞAN İÇİN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Sinan Oğan'ın ikinci turda belirleyici olacağı yönündeki tezlerin sorulması üzerine Erdoğan, "Bugüne kadar da hiç bu tür pazarlıklara girmiş birisi değilim" dedi.

Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...