Tgrt Haber
11 Nisan 2023 09:05 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 09:15

Muharrem İnce Millet İttifakı’nı milletvekili aday listesi üzerinden adeta bombaladı: Bunların ittifakı Ali Dibo ittifakıdır

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce milletvekili aday listesi üzerinden Millet İttifakı’na çok sert sözlerle yüklendi. Eski AK Partili isimlerin CHP’nin listesinde yer almasına tepki gösteren İnce ayrıca “Bu ittifakın adı Millet İttifakı değil, Ali Dibo ittifakıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
Muharrem İnce Millet İttifakı’nı milletvekili aday listesi üzerinden adeta bombaladı: Bunların ittifakı Ali Dibo ittifakıdır
muharrem ince,seçim,millet ittifakı,aday,liste

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 33 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihi gerçekleştirecek. YSK’nın belirlediği seçim takvimi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren partiler ve ittifaklar milletvekili aday listesini kamuoyu ile paylaştı. Yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce milletvekili aday listesinin açıklanması ile birlikte Millet İttifakı cephesine eleştirilerini artırarak sürdürdü.

MİLLET İTTİFAKI’NI LİSTE ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

600 kişilik milletvekili listesini YSK’ya teslim ettiğini hatırlatan İnce, Çankaya’da CHP listelerinden aday olan Sadullah Ergin’i ifade ederek “Çankaya bölgesinde 1. sırada Mülkiye’de profesör var. CHP’nin listesinde de Ali Dibo var. Ali Dibo’yla yarışacak adayımız. Adaylarımız arasında doktorlarımız, tarım uzmanımız, Boğaziçi ODTÜ mezunlarımız var. Parti meclisinde bunları tek tek oyladık. Biz 1.5 yaşında bir partiyiz. Elimizden bu geliyor. Bu ittifakın adı Millet İttifakı değil, Ali Dibo ittifakıdır.” dedi.

MUHARREM İNCE: YOK SAYILDIK

29 Mart’ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin de konuşan İnce, şunları kaydetti:

29 Mart’tan önce veya sonra Kılıçdaroğlu’yla hiçbir görüşmem olmadı. Yakınındaki kişilerin bazıları kendilerini siyasi aktör yapmak için çıkıp açıklamalar yaptı. Önemsemedim. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’yla görüşmeyen birisi değilim. Özel telefonlarımızı bilmeyen insanlar değiliz. Ama herhangi bir görüşmemiz olmadı. Millet İttifakı’nı kurarken davet edilmedik, mutabakat metinleri yapılırken davet edilmedik. Yok sayıldık. Biz ittifaklara karşı değiliz ama ittifaklar omurgalı olmalıdır. Onlarınki menfaat ittifakı.

SON SEÇİM ANKETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İnce11 Nisan 2023 09:49

Muharrem İnce sen otur derim sende umut yok ittifaka laf atacak kadar güçlü değilsin ve oyların da yok 3 5 Z kuşağı videonu paylaştı diye Cumhurbaşkanı olacağını sanma %2 oy alırsın en fazla oda seni kurtarmaz sağa sola saldırmayı bırak evinde otur kendini kullandırma boşuna...

Sonraki Haber Yükleniyor...