Tgrt Haber
28 Nisan 2023 15:24 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 16:32

Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na Atatürk Havalimanı tepkisi: Amerikalı şirketlere peşkeş çekecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST 2023 açılışında yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Atatürk Havalimanı vaadi üzerinden tepki gösterdi.

Mustafa Varank,CHP,Kemal Kılıçdaroğlu,Atatürk Havalimanı

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi ve tanıtılması açısından kritik bir rol oynayan TEKNOFEST, ikinci gününde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda çoşkuyla devam ediyor. Dün hava şartları nedeniyle ertelenen açılış seremonisi, bugün gerçekleştirildi. Açılışta konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkesine aşık gençlerin 2018'de yaktığı ateşin kısa sürede Azerbaycan'a kadar ulaştığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bu ateşi gelecek yıllarda daha da uzaklara taşıyacaklarının altını çizen Varank, bugüne kadarki etkinlikleri 7'den 77'ye tüm vatandaşların büyük bir gururla takip ettiğini söyledi. Varank, TEKNOFEST'i yurdun dört bir tarafında gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini belirtti. 

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Varank, isim vermeden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na Atatürk Havalimanı'nı üzerinden yüklendi. Varank, Amerikalı şirketlere peşkeş çekeceğini ilan kaydederek, "Burayı Amerikalı şirketlerin uzay ve havacılık merkezi yapacaklarmış. Bakınız burada dünyanın en büyük uzay havacılık festivali yapılıyor. Hem de İngilizler, Almanlar, Fransızlar değil Türk gençleri yarışıyor. Ama belli ki, bu beyefendi TEKNOFEST'i, sizi görmüyor ve sizi asla duymuyor" diye konuştu.

BAYRAKTAR'DAN DA TEPKİ GELMİŞTİ

Sosyal medyadan elde edilen bilgiye göre son olarak Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda seçimi kazanmaları durumunda Atatürk Havalimanı'nı Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahiplerine teslim edeceğini duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları üzerine Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş" diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...