Tgrt Haber
27 May 2023 12:00 - Güncelleme : 27 May 2023 16:52

Son dakika: YSK yurt dışı oylarında son durumu paylaştı…

Son dakika haberi: 28 Mayıs’taki ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için yurt dışı oylamasında son durumu Yüksek Seçim Kurulu paylaştı. İlk turu geride bırakan oylamada oy verenlerin sayısı 2 milyona yaklaştı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika: YSK yurt dışı oylarında son durumu paylaştı…
yüksek seçim kurulu,oy verme işlemi,yurt dışı

Türkiye 28 Mayıs’ta bir kez daha sandık başına gidiyor. Milyonlarca seçmenin oy kullanacağı Cumhurbaşkanlığı Seçimi için artık geri sayım başladı. İlk turda en çok oyu alan iki ismin yani Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşecek olan oylamada son sözü seçmen söyleyecek.

İLK TURU GERİDE BIRAKTI

Kritik seçimler öncesinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi sona erdi. Ancak gümrüklerde oy verme işlemi 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00’ye kadar sürecek. 14 Mayıs’taki seçimlerde kullanılan oyu geçen yurt dışı oylamasındaki son durumu Yüksek Seçim Kurulu paylaştı.

YSK SON DURUMU PAYLAŞTI

YSK’nın verilerine göre yurt dışı oylamasında gümrük dahil oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 920 bin 53 olarak kayıtlara geçti. 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar sürecek olan oy verme işlemlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada süreç ile ilgili bilgi akışının süreceği kaydedildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...