Tgrt Haber
09 Temmuz 2021 16:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:15

Reina saldırısına rekor ceza

İstinaf Mahkemesi, Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'daki terör saldırısına ilişkin verilen cezaları onadı.

Reina saldırısına rekor ceza
Reina saldırısı,Abdülkadir Masharipov,İlyas Mamaşaripov

İstinaf Mahkemesi, Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'daki terör saldırısına ilişkin yerel mahkemece sanıklara verilen hapis cezalarını usul ve yasaya uygun buldu. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Reina saldırısı davasında karar açıklamıştı. Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da 2017 yılbaşı gecesi düzenlenen saldırıda 39 kişi hayatını kaybettmişti.

1368 ile 1432 YIL HAPİS CEZASI

Heyet, sanık Masharipov'u 79 kişiye karşı "öldürmeye teşebbüs" ile "6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarından 1368 yıl hapse mahkum etmişti. Terör saldırısının planlayıcılarından olduğu ve Masharipov'a yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu sanıklardan İlyas Mamaşaripov'u "kasten öldürmeye yardım", "Anayasa'yı ihlale yardım" ve "kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçlarından 1432 yıl hapis cezasına çarptıran heyet, bu sanığın da tutukluluk halinin devamına hükmetti. Sanıklardan 11'inin tüm suçlardan beraatine karar vermişti. Bazı sanıklar, "terör örgütü üyeliği" suçundan değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...