Tgrt Haber
02 Ocak 2024 22:14 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 22:14

3 kez Formula 1 şampiyonu olan Max Verstappen'e kiralık araç verilmedi 

Formula 1 dünyasının başarılı pilotlarından Max Verstappen, tatil için gittiği Portekiz'de beklenmedik bir durumla karşılaştı. F1 pistlerinde 54 zafer kazanan şampiyon pilot, lüks bir "Mercedes AMG GT" otomobil kiralamak istediğinde ret cevabı aldı. Hollandalı pilotun, pistteki en büyük rakibi Mercedes'ten araç kiralama talebinde bulunması ise dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
3 kez Formula 1 şampiyonu olan Max Verstappen'e kiralık araç verilmedi 
,Formula 1,yarış,araç,ehliyet,kiralık

Kasım ayında Abu Dabi'de kariyerinin 54. grand prix zaferini elde eden Max Verstappen, pistten çıktıktan sonra zorlukla karşılaştı. Portakize tatile giden Hollandalı pilot, istediği aracı kiralayamadı.

Pistte 321 km kıza kadar ulaşan genç pilot, yaş sınırı nedeniyle Portekiz'de istediği aracı kiralayamadığı öğrenildi. 

YAŞI ENGEL OLDU! 

Otomobil kiralama şirketinin, Formula 1 Dünya Şampiyonluğu olan ve pistte yüksek hızlara ulaşan Formula 1 araç kullanan Verstappen’in 30 yaşının altında olması nedeniyle otomobili kullanmasına izin vermediği belirtildi.

DİREKSYONA MENAJERİ GEÇTİ 

26 yaşındaki Verstappen’in sigorta poliçesinin kuralları gereğince aracı kiralayamadığı, onun yerine menajerinin söz konusu otomobili kullandığı öğrenildi. Kiralama şirketi, Verstappen’e 30 yaşını geçtikten sonra araç kiralama konusunda özgür olduğunu belirtti.

Uluslararası basında yer alan bilgilere göre Sixt, araç kiralamada yaş sınırını 25 yaş olarak baz alsa da hız ve kapasite açısından en güçlü modellerine sigorta poliçesi nedeniyle 30 yaş sınırı uyguluyor. Öte yandan Verstappen'in pistteki rakibinin aracı olan lüks "Mercedes AMG GT" kiralamak istediği öğrenildi. 

EHLİYETİNİ ALMADAN YARIŞA ÇIKTI 

17 yıl 166 günle Formula 1’de yarışan en genç pilot olan Verstappen, 2015 yılında yasalar gereği henüz 18 yaşını dolduramadığı için ehliyeti yoktu. Ehliyeti olmadan yarışlara çıkan pilot 18 yaşında bastığında ehliyet sınavına girmiş ve sürücü belgesini almıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...