Tgrt Haber

Fenerbahçe’den, Galatasaray’a farklı tarife

27 May 2016 21:50
Fenerbahçe’den, Galatasaray’a farklı tarife
galatasaray, fenerbahçe,

Spor Toto Basketbol Liginde playoff yarı final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Galatasaray Odeabank’ı 80-55 yenerek seride durumu 2-0 yaptı. Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmada Bogdan Bogdanovic maçın en etkili ismiydi.

Maça iyi başlayan Galatasaray Odeabank, Sinan Güler’in üçlüğü ile maça başladı. Bobby Dixon ile sayılar bulan Fenerbahçe, Jan Vesely’nin pota altı sayılarıyla oyunda dengeyi kurdu. Hücumda özellikle dip çizgiyi kullanan Galatasaray Odeabank dışarıdan isabetli şutlar buldu  ve ilk çeyrek 19-16 Galatasaray üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyreğe Bobby Dixon’ın üçlükleriyle başlayan Fenerbahçe, son haftaların suskun ismi Bogdanovic’in de devreye girmesiyle maçta üstünlüğü ele aldı. Dış şutlara devam eden Galatasaray Göksenin ekstra basketleriyle rakibine karşılık verdi. Kostas Sloulas’ın sayılarıyla ilk devre sonunu iyi oynayan Fenerbahçe soyunma odasına 42-37 öne geçti.

İkinci yarıya 4-0’lık seriyle başlayan Galatasaray’a Fenerbahçe 9-0’lık seriyle cevap verdi. Bogdanovic’le etkili olan Fenerbahçe 3. çeyreğin bitimine 3 dakika kala skoru 56-43’e getirdi. Göksenin Köksal’ın üst üste 4 serbest atıştan yararlanamamasıyla Fenerbahçe oyun ritmini yakaladı ve Ekpe Udoh’un smacıyla skoru 58-43’e getirdi. Vladimir Micov’un üçlüğüyle oyunda kalmaya çalışan Galatasaray son hücumda rakibine sayı şansı tanımadı ve üçüncü çeyrek 6-46 Fenerbahçe üstünlüğü ile sonuçlandı.

Son çeyreğe etkili balayan Fenerbahçe Bogdanovic’in üst üste 7 sayısıyla farkı 19 sayıya kadar çıkardı.(67-48) Bitime 6 dakika kala Nicola Kalinic’in smacıyla farkı 21 sayıya çıkaran Fenerbahçe skoru 71-50’ye getirdi ve Ergin Ataman mola almak zorunda kaldı.

Fenerbahçe’de Bobby Dixon 19  sayı , Bogdan Bogdanovic  17  sayı ile oynadı. Galatasaray Odeabank’ta ise Vladimir Micov 13  sayı ile oynadı.

Serinin üçüncü maçı Abdi İpekçi Arena’da oynanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...