Tgrt Haber
11 Nisan 2024 16:55 - Güncelleme : 11 Nisan 2024 17:27

Son dakika! Süper Kupa maçı yarıda kalmıştı: PFDK, Fenerbahçe'nin cezasını açıkladı

Son dakika haberi... PFDK, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçının birinci dakikasında sahayı terk eden Fenerbahçe'nin cezasını açıkladı. PFDK, Fenerbahçe'nin 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve 4 milyon TL para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
Son dakika! Süper Kupa maçı yarıda kalmıştı: PFDK, Fenerbahçe'nin cezasını açıkladı

Fenerbahçe ile Galatasaray ile Süper Kupa finali için Şanlıurfa'da karşı karşıya gelmiş, Fenerbahçe mücadeleye U-19 takımıyla çıkmıştı. Icardi'nin birinci dakikada attığı gol ile Galatasaray durumu 1-0'a getirince sarı-lacivertliler sahadan çekildi. Dünya basınında da geniş yankı bulan olay sonrası Fenerbahçe, PFDK'ya sevk edildi.

FENERBAHÇE'NİN CEZASI BELLİ OLDU

PFDK, sahadan çekilen Fenerbahçe’nin aldığı cezayı açıkladı. 3-0 hükmen mağlup sayılmasına karar verilen Fenerbahçe'nin 4 milyon TL para cezası ile cezalandırılması da kararlaştırdı.

GALATASARAY'A DA CEZA VAR

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan yapılan açıklama şu şekilde;

"1- Galatasaray’ın, 07.04.2024 tarihinde oynanan Galatasaray - Fenerbahçe Turkcell Süper Kupa müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, Aynı müsabakada Galatasaray’ın, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 100 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına,

Son dakika! Süper Kupa maçı yarıda kalmıştı: PFDK, Fenerbahçe'nin cezasını açıkladı - 1. Resim

2- Fenerbahçe’nin, 07.04.2024 tarihinde oynanan Galatasaray - Fenerbahçe Turkcell Süper Kupa müsabakasında, başlamış müsabakanın terk edilmesinden dolayı Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24/1-a ve 23/4. maddeleri uyarınca (3-0) hükmen mağlup sayılmasına ve (FDT’nin 24/1-a maddesi uyarınca TFF tarafından takdir edilecek tazminat dışında) FDT’nin 35/1. Maddesi uyarınca 4 milyon TL para cezası ile cezalandırılmasına,

60 GÜN HAK MAHRUMİYETİ...

Aynı müsabakada Fenerbahçe idarecisi Ahmet Ketenci’nin, başlamış müsabakadan takımı çekmesi suretiyle gerçekleştirilen sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti cezası ve 520 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

Son dakika! Süper Kupa maçı yarıda kalmıştı: PFDK, Fenerbahçe'nin cezasını açıkladı - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet11 Nisan 2024 17:00

Zor durumda kalan türk futbolu kendini toparlarken kime hizmet ettiği belirsiz kişiler tarafından asirlik klubun sahadan çekmek nedir yazık oldu fenerbahçeme

Sonraki Haber Yükleniyor...