Tgrt Haber

Apple düşüşe mi geçiyor

16 Ağustos 2014 19:54
Apple düşüşe mi geçiyor
apple, düşüş, 3 yıl,

Apple 11 yıl sonra yok mu olacak. Dünya devlerinden olan ve ürünleri kapış kapış satılan apple yok mu olacak? Apple ömrü tükendi mi?

Dünya devi olan Apple'ın ürünleri şu anda kapış kapış satılıyor. Rakipleriyle arasındaki yarışta hep en önde olmayı başarıyor. Ancak tahminlere göre çok kısa bir zaman sonra ürünler rağbet görmeyecek ve artık satılamayacak. Apple, şuan ki konumunda iyi görünüyor ancak gelecek için durum hiç de iç açıcı değil. Yatırım firmalarından olan Noster Capital yönetici ortağı Pedro de Noronha’nın yaptığı açıklamaya göre Apple 3 yıl sonra büyük düşüşlere uğrayacak. Üretmiş olduğu cihazlar artık kapış kapış götürülmeden alınmamaya başlayacak. Yatırım firmalarının önde gelen isimlerinden birisi olan Noronha, yaklaşık olarak üç gün önce CNBC ‘ye yaptığı çarpıcı açıklamalar ile Apple ürünlerinin kullanıldığını, fakat hiçbir şekilde firmaya yatırım yapılmadığını belirtti. “Bu sene çıkacak olan iPhone 6 ‘nın yanı sıra beklenen iWatch’u tanıtacağı, Apple TV’yi yenileyeceği, iHealt ve HomeKit gibi girişimler ile kullanıcıların arasına girmeyi düşünen firma, birkaç yıl içerisinde ciddi gerilemelere ve işten çıkartmalara sahne olacak.” şeklinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CİDDİ SORUNLAR OLACAK

Şuan için Apple şirketi 170 milyar dolar nakit parası ile dünyanın en değerli halka açık şirketlerinden bir tanesi. Fakat bu duruma rağmen Apple yaşayacağı ciddi düşüşler ile birlikte hazıra dayatmış olduğu dağını kısa zamanda eritmek zorunda kalacak.

Ayrıca Noronha’nın düşüncelerinde “Apple’ın gelecek planlarına ait net bir fikri bulunmuyor, hal böyle olunca firma 5 ile 10 yıl içerisinde nerede olacağını da bilmiyor. Karambole giden bu sistem asla dayanamaz. Net bir vizyonu olmayan firmanın patlakları vermesi en geç üç yıldır.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...