Tgrt Haber
13 Nisan 2024 13:55 - Güncelleme : 13 Nisan 2024 16:34

Apple'da sular durulmuyor... 1 milyar dolarlık davada savunması reddedildi

Bir Birleşik Krallık mahkemesi, Apple'a karşı açılan 1 milyar dolarlık davada geliştiricilerin lehine karar vererek, Apple'ın yargılanmasına karar verdi.

Apple'da sular durulmuyor... 1 milyar dolarlık davada savunması reddedildi

Apple, Birleşik Krallık'ta 1.500 geliştirici tarafından şirkete karşı açılan yaklaşık 1 milyar dolar değerindeki davayı reddetmeyi denedi ve başaramadı.

Birleşik Krallık'taki mahkeme, davanın açılabileceğine ve dolayısıyla duruşmaya devam edileceğine karar verdi, ancak bu adımın büyük olasılıkla gelecek yıl gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

YÜZDE 30'LUK KOMİSYON APPLE'IN BAŞINI YAKTI

Davada, Apple'ın söz konusu geliştiricilerden uygulama ve diğer içerik satın alımlarında yüzde 30'a kadar haksız komisyon ücreti talep ettiği iddia ediliyor. Davacılar, Apple'ın iPhone'lar ve diğer Apple cihazlarındaki uygulamaların dağıtımı konusunda pazardaki hakim konumunu kötüye kullandığını ve bu nedenle tazminat istediğini söylüyor.

Apple'ın avukatı Ocak ayındaki bir duruşmada geliştiricilerin Birleşik Krallık App Store üzerinden yapılan satın alma işlemleri nedeniyle ücretlendirilmedikçe Birleşik Krallık'ta hak talebinde bulunamayacaklarını savundu.

Yargıç, "Apple'ın Birleşik Krallık dışındaki mağazalarında gerçekleştirilen ticaretle ilgili olarak Birleşik Krallık merkezli uygulama geliştiricilerinden aşırı komisyon alması, bu davranışın BK'de uygulandığı anlamına gelmektedir" diyerek buna karşı çıktı.

Bu elbette Apple'ın bu tür iddialarla ilk karşılaşması değil. Şirket mart ayı itibarıyla Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde alternatif uygulama mağazalarına izin vermek ve geliştiricilerin isterlerse App Store dışındaki platformlarda uygulamalarını sunmasına izin vermek zorunda kaldı.

Kaynak: GSMArena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...