Tgrt Haber
07 Mart 2024 13:38 - Güncelleme : 07 Mart 2024 13:40

BAHA İHA, TSK envanterinde

Türk Silahlı Kuvvetleri, BAHA Bulutaltı İnsansız Hava Aracı (İHA) teslimatıyla bir milli projeye daha kavuştu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: SavunmaSanayiST

Türk savunma sanayisindeki yerli projeler TSK envanterine girerek Mehmetçiğin gücüne güç katıyor. HAVELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne BAHA Bulutaltı İnsansız Hava Aracı (İHA) teslimatı gerçekleştirdi. İHA’ların muayene ve kabul faaliyetleri tamamlandı.

MUAYENESİ TAMAMLANDI

Konuyla ilgili olarak T.C. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda, Bulut Altı İnsansız Hava Aracı (BAHA)’nın muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Milli imkanlarla HAVELSAN tarafından geliştirilen ve %90 yerlilik oranına sahip olan BAHA İHA, hedefleri uzun menzilden tespit ve teşhis yeteneğine sahip bir elektro-optik sistemle donatıldı. Soğuk ve yağmurlu havalarda uçuşa uygun olarak tasarlanan BAHA İHA, yerli Anti-Jam GNSS sayesinde elektronik-harp uygulanan muharebe sahalarında da görev yapabiliyor.

BAHA İHA, TSK envanterinde - 1. Resim

15.000 feet’a kadar görev icra edebilen BAHA, benzin motoruyla 6 saate kadar havada kalabiliyor (elektrik motoruyla 2 saate kadar) ve 80 km’ye kadar bir menzilde görev yapabiliyor. Ayrıca BAHA, 5 kg’a kadar faydalı yük taşıyabiliyor. BAHA İHA, 3.7 m’lik geniş kanat açıklığına sahip. Sistem, iki kişi tarafından kolayca kurulup ve tek kişi tarafından işletilebilir nitelikte tasarlandı. BAHA dakikalar içerisinde göreve hazır hale getirilebiliyor.

GENEL GÖREV KABİLİYETLERİ

Takip, Tespit ve Alan Koruma
İstihbarat
Elektronik Harp
Kıyı ve Sınır Güvenliği
Enerji Nakil ve Petrol-Gaz Hatları Denetimi
Kaçakçılık ve Terörle Mücadele
Asayiş
Narkotik Bitki Tespiti
Yerleşim Termal Ölçümü
Orman Yangın Yönetimi
Afet Sonrası Değerlendirme
Sintine ve Çevre Kirliliği Tespiti
Tarımsal Uygulamalar
Haritacılık

Kaynak: SavunmaSanayiST
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...