Tgrt Haber
04 Eylül 2023 13:22 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 13:24

Bethesda yapmayınca gönüllüler harekete geçti: Starfield için Türkçe yama çıktı

'Türkçe Starfield' için başlatılan imza kampanyaları sonuç vermedi. Bethesda oyuna Türkçe dil desteği eklemeye yanaşmayınca, bir grup gönüllü harekete geçti. Starfield için Türkçe yama dosyayı hazırladılar.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Donanım Haber
Bethesda yapmayınca gönüllüler harekete geçti: Starfield için Türkçe yama çıktı
,,,oyun

Yılın en çok beklenen oyunlarından Starfield 6 Eylül'de tam sürümüyle erişime açılacak. Aynı anda PC, Xbox ve Game Pass platformlarına çıkacak olan oyunun Türkiye'deki kullanıcılar açısından en büyük eksiklerinden biri Türkçe dil desteği olarak gösteriliyor.

Türkça Starfield için, dijital imza toplama platformu Change.org'ta bir imza kampanyası başlatılmıştı. 10 bini aşkın oyuncunun destek verdiği kampanyaya Bethesda veya Microsoft tarafından henüz bir yanıt gelmezken, oyuncuların çok hoşuna gidecek bir başka gelişme yaşandı.

STARFİELD İÇİN TÜRKÇE YAMA ÇIKTI

Gönüllü bir grup tarafından makine çevirisi ile Starfield oyununa Türkçe desteği kazandırıldı. Kullanıcıların bilgisayar oyunları için oluşturdukları modları paylaşmalarını ve indirmelerini sağlayan NexusMods isimli web sitesi üzerinden yayınlanan Starfield Türkçe yama dosyası milyonlarca oyuncunun erişimine açıldı.

Fakat makine çevirisi olması sebebiyle bazı cümlelerin Türkçe yazılışlarında hatalar meydana gelebileceği belirtiliyor. Öte yandan Donanım Haber'e göre Türkçe yama GitHub üzerinden de yayınlanmış durumda. Böylece oyuncular, çevirinin geliştirilmesine de katkı sağlayabilecekler.

Steam'daki verilere göre, Starfield şu anda İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Japonca, Lehçe, Portekizce (Brezilya) ve Çince dillerini destekliyor. Aynı zamanda İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca ve Japonca dublaj seçeneklerini de oyunculara sunuyor.

Daha önce bir grup oyuncu Starfield'a Arapça ve Korece dil desteğinin eklenmesi için imza kampanyası başlatmıştı ve Bethesda, her iki dili de oyuna ekleyeceğini doğrulamıştı.

Kaynak: Donanım Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...