Tgrt Haber
15 Haziran 2023 11:29 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 11:46

Google’dan bomba yenilik… Cildinizin fotoğrafını çekerek hastalığınızı öğrenebileceksiniz

Üretken yapay zekayı hayata geçiren Google, bunu çok yakında tüm hizmetlerine ekleyecek. Ancak Google Lens için geliştirilen yeni özellik oldukça dikkat çekici. Sadece kameradan cildinizi taratarak hastalığınızı öğrenebileceksiniz.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
Google’dan bomba yenilik… Cildinizin fotoğrafını çekerek hastalığınızı öğrenebileceksiniz
google lens,yapay zeka

Google, yapay zekanın popülerlik yakalamasıyla harekete geçti ve kendi ekosistemini uygulamak için kolları sıvadı. Önce Bard isimli yapay zeka sohbet robotunu piyasaya süren teknoloji devi, diğer yandan üretken yapay zekayla ilgili başka yeniliklerini de duyurdu.

Gmail artık yapay zeka ile artık daha yetenekli hale gelirken, Google Lens ise çok dikkat çeken bir özelliğe kavuştu. Artık cildinizde bir sorun olduğundan şüpheleniyorsanız Lens aracılığıyla fotoğrafı çekip hastalığınıza ilişkin sonuçlar elde edebileceksiniz.

GOOGLE LENS, HASTALIĞINIZI TESPİT EDECEK

Son duyuruya göre Google, görüntü arama teknolojisi Lens’e ciltleri tarama özelliği getirdi. Bu şekilde kullanıcılar, vücutlarında çıkan şeylerin ne olduğu konusunda aramalar yapabilecek.

Google’dan bomba yenilik… Cildinizin fotoğrafını çekerek hastalığınızı öğrenebileceksiniz

Bu uygulamaya gelen yenilikle kullanıcılar, ciltlerinin fotoğrafını yükleyebilecek. Hemen akabinde ise Lens arama yaparak size benzer görüntüleri gösterecek. Şirket, bu şekilde cildinizdeki kızarıklık gibi şeylerin ne olduğunu anlamanıza yardımcı olacak.

Söz konusu özellik ayrıca, ; dudaklarınızdaki şişlikler ve tırnaklardaki bir anormallik gibi kelimelerle tanımlayamadığınız diğer fiziksel durumlar için de kullanılabilir olacak. Şimdilik kullanıma sunulan bu yenilik ABD’de kullanılabiliyor. Ama önümüzdeki günlerde Türkiye dahil diğer ülkeler için de kullanıma açılacaktır.

Kaynak: Engadget
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...