Tgrt Haber
29 Nisan 2023 12:31 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 13:19

Selçuk Bayraktar'tan Kılıçdaroğlu'na Atatürk Havalimanı cevabı: Buradaki cevherleri gelip görebilirler

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline getireceklerine ilişkin, "Türk gençlerine değer vermeyip bir ABD şirkete adeta peş keş çekilmesini anlamak mümkün değil" cevabını verdi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
Selçuk Bayraktar'tan Kılıçdaroğlu'na Atatürk Havalimanı cevabı: Buradaki cevherleri gelip görebilirler
kılıçdaroğlu,Selçuk Bayraktar

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline getirecekleri açıklamalarına cevap verdi. Bayraktar, "Burada çocukların coşkusunu, duygusunu, heyecanını, bilgisini, bilgi birikimine değer vermeyip bir ABD şirkete adeta peş keş çekilmesini anlamak mümkün değil. Buradaki cevherleri TEKNOFEST’E gelip görebilirler"dedi.

"HER ŞEYE İNANILMAZ BİR İLGİ VAR"

Selçuk Bayraktar, “Dün yağmur nedeniyle hava gösterileri yoktu ama çadırlarda inanılmaz bir ortam vardı. Şimdi hem çadırlarda hem de gökyüzünde inanılmaz bir ortam var. Solo Türk gökyüzünü yırtıyor birazdan da KIZILELMA gökyüzünü yırtacak. Her şeye inanılmaz bir ilgi var” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline getireceklerini söylemiş, merkezin kurulması ve geliştirilmesini ise ABD'deki Sierra Nevada şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile yapacaklarını belirtmişti. Bu söylemlere ilişkin de konuşan Bayraktar, şunları söyledi:

“Aslında buradaki tablo kendisi direk yanıt veriyor. Teknoloji yarışmalarına 1 milyondan fazla gencimiz başvurmuş. Bunlar teknolojide geleceğin trendi olan yarışmalar. Ülkemizi muhasır medeniyetlerin ötesine taşımak için başvurmuşlar. Biz onlara değil de yurtdışında bir firmaya güveneceğiz. Ben bu açıklamayı çok talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Burada çocukların coşkusunu, duygusunu, heyecanını, bilgisini, bilgi birikimine değer vermeyip bir ABD şirkete adeta peş keş çekilmesini anlamak mümkün değil. Buradaki cevherleri TEKNOFEST’E gelip görebilirler. Belki onlar için de faydalı olabilir kendi insanımıza inanmaları açısından”

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...