Tgrt Haber
28 Şubat 2024 16:28 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 16:29

Telegram kesenin ağzını açtı! Kanal sahiplerine para dağıtacak

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, platformun reklam gelirlerinin yüzde 50'sini kanal sahipleriyle paylaşacakları bir gelir dağılım programını başlattıklarını açıkladı.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
Telegram kesenin ağzını açtı! Kanal sahiplerine para dağıtacak
telegram,para kazanma,internet,Pavel Durov

Elon Musk'ın kararıyla X'in (Twitter) reklam gelirlerinden içerik üreticilerine pay vereceği bir gelir dağılım programını başlatmasının ardından bir şirket daha aynı sistemi devreye aldı.

WhatsApp'ın kullanıcı sayısı bakımından en büyük rakiplerinden biri olarak gösterilen ve zaman zaman da WhatsApp'a yaptığı göndermelerle tanınan Telegram'ın, elde edilen reklam gelirlerinin yüzde 50'sini kanal sahipleriyle paylaşacağı bildirildi.

TELEGRAM KANALLARI AYLIK 1 TRİLYON GÖRÜNTÜLENME ALIYOR

Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, yaptığı yazılı açıklamada, platformda yayın yapan kanalların aylık 1 trilyon görüntülenme aldığını belirtti.

Bu görüntülenmelerin yalnızca yüzde 10'unun "Telegram Ads" üzerinden gelir oluşturduğuna işaret eden Durov, Telegram Ads platformunun gelecek aydan itibaren yaklaşık 100 ülkede reklam verenlerin kullanımına açılacağını bildirdi.

KANAL SAHİPLERİ, REKLAM GELİRLERİNE ORTAK OLACAK

Durov, platformun açıldığı ülkelerdeki kanal sahiplerinin reklam gelirlerine ortak olacağını belirterek, "Bu ülkelerdeki kanal sahipleri, kanallarında Telegram'ın reklam göstererek elde ettiği gelirin yüzde 50'sini almaya başlayacak." ifadesini kullandı.

Durov, reklam gelirlerinin "güvenli ve hızlı" şekilde gerçekleşebilmesi için TON adlı blok zincirin kullanılacağını kaydetti. Dünyanın popüler anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından Telegram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 2023 sonu itibarıyla 800 milyon kişiye ulaşmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...