Tgrt Haber
05 Mart 2024 23:50 - Güncelleme : 05 Mart 2024 23:52

Türkiye'de internet alışverişlerinin doğuşu! Arşiv görüntüleri herkesi şaşırttı 

Türkiye'de internet alışverişlerinin tarihine damga vuran görüntü, Anadolu Ajansı tarafından paylaşılan videoda tekrardan gün yüzüne çıktı. 2005 yılına ait olduğu belirtilen videoda, bir çay ocağından MSN Messenger mesajlaşma uygulaması üzerinden verilen çay siparişi sosyal medyada gündem oldu.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
Msn Messenger, Çay Siparişi, Türkiye Internet Alışverişi

MSN Messenger, 2000'lerin başında birçok kullanıcı tarafından sıkça kullanılan popüler bir anlık mesajlaşma uygulamasıydı. Ancak bu uygulama üzerinden gerçekleştirilen bir çay siparişleri, Türkiye'de internet alışverişlerinin nasıl başladığına ilk örneklerden birini ortaya koydu. 

MNS ile çay siparişi, Türkiye'de internet alışverişinin ilk adımı olarak gösterilirken sosyal medya kullanıcılara arşivden çıkan görüntü için, dikkat çekene yorumlar yaptı.

Türkiye'de internet alışverişlerinin doğuşu! Arşiv görüntüleri herkesi şaşırttı  - 1. Resim

BİNLERCE YORUM GELDİ

Konya'da çekildiği belirtilen görüntülere sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük ilgi gösterildi. Kullanıcılar, "Vay be yaşlandık" , "Aynı zamanda kapıda ödeme seçeneğinin pilot uygulaması da bu çay ocağı tarafından yapıldı" , "Avrupa Birliğine girilecek diye gündüz havai fişek atılan dönemler" diye yorumlar geldi. Bazı kullanıcılar ise 2000 yılında sanal alışveriş yaptığını belirtti. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...