Tgrt Haber
28 Eylül 2022 10:43 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 10:50

Dünyaca ünlü kayakçı zirvede yarığa düşüp öldü

Dünyaca ünlü dağ kayakçısı Hilaree Nelson, dünyanın en yüksek 8’inci dağında kayak yaparken 2.000 fitlik bir derinliğe sahip yarığa düşmesi sonucunda hayatını kaybetti. 

Dünyaca ünlü kayakçı zirvede yarığa düşüp öldü
Hilaree Nelson,Kaymak,

Dünyaca ünlü dağ kayakçısı Hilaree Nelson,  Nepal'de bulunan dünyanın 8’inci büyük dağı Manaslu'da kayak yaparken kayboldu. Yapılan araştırma sonucunda 2.000 fit derinliğindeki yarığa düştüğü tespit edilen Nelson'ın cesedine ulaşıldı. 49 yaşındaki dünyaca ünlü dağcının 27.000 fit yükseklikteki Manaslu dağından kayakla inerken zirveye yakın bir şeye çarptığı söylendi. İki çocuk annesi için geniş çaplı bir arama başlatıldı ve ekipler onu gece derin bir yarıkta bulduğu bildirildi.

ZİRVEYE ULAŞILDIKTAN SONRA 

Bölge Polis Ofisinden DSP Leela Raj Lamichhane, Sherpas'ın cesedini bu sabah bulduğunu ve daha sonra bir helikopterin onu Samagaun'a ve oradan Katmandu'ya götüreceğini söyledi. Shangri-La Nepal Trek'in genel müdürü Jiban Ghimire daha önce şunları söyledi: "İkili, yerel saatle 11.30'da Manaslu'nun gerçek zirvesine ulaştı. Yaklaşık 15 dakika sonra Base Camp'teki personelimizden kayağının çarpma yaşadığına dair telefon aldım” dedi. Raporlara göre Nelson’un arkadaşı Jim Morrison'ın dünyanın sekizinci en yüksek dağı olan Nepal'deki Manaslu'daki olaydan sonra kampa geri dönmeyi başardı. 

Dünyaca ünlü kayakçı zirvede yarığa düşüp öldü

SOSYAL MEDYA HESABINAN PAYLAŞMIŞTI

Hilaree, elim kazadan önce Instagram sayfasında şunları yazdı : "Geçtiğimiz haftalar dayanıklılığımı yeni yollarla test ettim.  Sürekli yağmuru ve nemi ile yurdumu özledim. Sürekli sisle kaplı olan dağdan gelen huzuru ve ilhamı bulmak için meydan okuyorum. Dün zirve teklifimizi C3'ten C4'e geçmenin çok tehlikeli olduğuna karar verdiğimizde sonlandırdık. Daha sonra C3'ten kayak yapmaya karar verdik, bir zirve için tekrar denersek bunun kayaklarımızı tekrar dağa kadar taşımak anlamına geleceğini bilerek. Yapabileceğimiz en iyi şey buydu."

 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...