Tgrt Haber

Santos Köyüne!

5 Nisan 2024 13:43 | Güncelleme :5 Nisan 2024 13:57

Beşiktaş, Başakşehir karşısında sadece puan kaybetmedi, oyun kimliğini de kaybetti. Beşiktaş, %30 topa sahip olamaz, maç boyunca 150 isabetli pas ile oynayamaz. Oyununda en ufak ilerleme olmadığı gibi her geçen gün daha kötüye gidiyor, her maç geriye gidiyor.

İlk yarıyı 1-0 önde kapatmamıza rağmen hiçbir Beşiktaşlı mutlu değildi. Oynanan berbat ötesi futbolu kimse kabul etmedi. Dünyaca ünlü teknik adam dediğimiz, geldiğinde çok mutlu olduğumuz, birçok şeyi değiştireceğine inandığımız Portekizli teknik adam Fernando Santos maç 1-0 iken yine dayanamadı, Amartey ile Cenk Tosun’u maçın sonunda oyuna aldı. Üstelik Muçi ve Semih Kılıçsoy’u oyundan alarak, rakip kendi alanında açık verdikleri bölümde yaptı bu değişiklikleri. Adeta rakibin golüne davetiye çıkarttı ve baskı gelince golü de kendi evladımızdan, Emirhan İlkhan’dan yedik. İşin trajik taraflarından biri de, Başakşehir golü bulduktan sonra kenardan Çağdaş Atan 2. gol için takımına talimatlar verdi, hızlı olmalarını istedi. 1-0 öndeyken Kalecimiz Ersin’in oyunu soğutmak için yediği sarı karttan, rakip teknik adamın galibiyet için cesaretlenmesi her şeyi özetliyor.

Muçi, ilk geldiği zaman sürekli şut denemesi yapıyordu, şimdi şut atmaya korkar hale gelmiş! Demir Ege, Tayip Talha yok sayıldılar. Bahtiyar’dan sol bek olmayacağı defalarca ispatlanmışken Emrecan Terzi’yi tercih etmiyor. Ghezzal gibi sezon sonu yolların ayrılacağı oyunculara ısrarla görev vermesi, gelecek seneyi asla kafasında düşünmediğinin göstergeleridir.

Görünen köy kılavuz istemez. Fernando Santos ile bu iş yürümez. Herkesin aklında zaten sezon sonu gitmesi bekleniyordu. Ama bu şartlarda sezon sonu beklenmesi infiale yol açabilir. Beşiktaş, hem Türkiye Kupası’nı riske atar, hem de ilk 5’i. Haliyle önümüzdeki sezon Avrupa’ya gidemeyecek olan bir Beşiktaş’ın maddi ve manevi kayıpları büyük felaketlere yol açabilir.

Sezon içinde toplam 5 teknik adamın değişmiş olması, bu radikal kararı verme de etkin olabilir ama Santos ile devam etmenin bedeli de ortada. En basit örnek ile Serdar Topraktepe 3 maçlığına göreve gelmiş ve 6 puan toplamayı başarmıştı. Santos ile son 4 maçta sadece 1 puan alabildik. Fikstüre bakıldığı zaman, zorlu bir periyot da ilk 5 bile bu futbolla hayal ötesi gibi görünüyor.

Acil olarak karar alınmalı, bu süreçte sezon sonuna kadar Beşiktaş’ı hedeflerine ulaştıracak kişi belirlenip, önümüzdeki sezonunun da teknik adamı belirlenerek transfer çalışmaları onunla yapılmalıdır. Tabii ki bunlar  tamamen bizim düşüncemiz, kararı verecek olan Sayın Hasan Arat ve kurmaylarıdır. Gerçek olan şu ki; Beşiktaş’ımızın artık bu berbat futbola tahammülü kalmamıştır, oyuncuların da çok mutlu olduklarını sanmıyorum.

Fernando Santos çoktan futboldan emekli olmuş, bu saatten sonra da değil Beşiktaş, hiçbir takımda bu çağ dışı futbolu ile başarılı olma şansı yoktur.



=

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 6 Nisan 2024 14:08

Tek çözüm sergen yalçın ve sezon sonu6.7 transferle işi çözer

Onur Gençgel 6 Nisan 2024 10:55

Helal olsun Bülent analizin için teşekkürler ben 55 yıllık bjk liyim biz anadolununun en ücra köşesinde bu rezaleti görebiliyoruz da yönetim kılını kıpırdatmıyor gelen gideni aratıyor taraftar kahroluyor şu yabancı hayranlığından türk futbolunun acil çıkış yapması dilerim nokta.

Osman Özen 6 Nisan 2024 00:24

Tam içimden geçenleri yazmışsınız tebrikler yazılarınızın devamını bekliyoruz

Taraftar 5 Nisan 2024 22:19

Santosla olacak iş değil bu edin terzic yada sergen yalçın gelmeli bu sezon gelmese bile serdar topraktepe ile devam etmeliyiz diğer sezon avrupaya gidebilmek için yoksa geçmiş olsun

Gurhankk 5 Nisan 2024 22:01

Sevgili Uslu; Bu arkadaştan hoca olmayacağını ilk gün söylemeniz gerekirdi. Portekiz gibi son 20 yılda dünya futboluna sayısız oyuncu kazandıran bir takımda bile başarı ne ölçüde bu vatandaşa ait tartışma konusu.

İlkay 5 Nisan 2024 21:55

Olayları çok güzel anlatmış sın kardeşim.Ben 50 yaşındayım,ziyaları sametleri sinanları ve bir çok eski futbolcuları stadyumdan izledim ama bu kadar ruhsuzları bir arada seyretmedim Beşiktaş'ı bu hale getirenlere hakkım haram olsun.

Yiğit 5 Nisan 2024 19:59

Santos istifa

Burak Yıldırım 5 Nisan 2024 16:22

Emeğine sağlık güzel insan

ali 5 Nisan 2024 15:51

iyi yazan bir arkadaş

ilker Çağatayalp 5 Nisan 2024 15:45

Son zamanlarda yaşanan duruma muhteşem bir özet. Umarım bir an evvel futbolun tüm organları ile hizmet ettiği bu kaostan kurtulur, hallettiğimiz güzel günlere döneriz.

Ali polat 5 Nisan 2024 14:58

Almanya’dan Selamünaleyküm herkese hayırlı cumalar hayırlı kandiller aynen bülent bey katılıyorum oğlum 15 yaşında bu son 2.ve 3 maçı Beşiktaş maçlarını izlemiyor baba diyor nasıl olsa yenileceğiz en iyi ihtimal beraberlik maça zevk almadığı için çocuğun maçı izlemiyor nasıl Beşiktaş kazanacağız genç nesil diğer takımları seçecek seçmek zorunda bırakılıyor bir an önce istifa edilmesi lazım bugün en geç yarın

Mehmet 5 Nisan 2024 14:42

Abi lütfen daha fazla kaybedecek vaktimiz yok lütfen Sergen Yalçın göreve Sergen hoca gelmediği sürece bizden birsey cıkmaz

Mehmet 5 Nisan 2024 14:39

Karadağ

Volkan 5 Nisan 2024 14:38

Çok haklısın Bülent abi ancak bu yönetim bu adamı ismi için mi yoksa kurtarsın diye mi getirdi oda soru işareti sırf ismi var diye kan uyuşmazlığı yaşayacakları hocayı getirmemeleri gerekirdi ben bunu yönetime de yazıyorum panik transferi gibi oldu hoca transferi.

İlteriş 5 Nisan 2024 14:21

Her şeyi çok iyi özetlemişsin abi eline sağlık

Masiva 5 Nisan 2024 14:17

Santos hakkında verdiği tercihler açısından haklısınız yanlış kararlar veriyor lakin 4 hoca göndermiş nerdeyse 5 inci hocayı da gönderebilecek potansiyelde bir oyuncu grubu var bence Santos tan önce bu kadro tamamen değişmeli Santos’a bu şekilde şans verilmeli

Bülent Uslu - Son Yazıları
Ya hep ya hiç!
2 Mayıs 2024
Mecburi istikamet
20 Nisan 2024