Tgrt Haber

"Bir garip battal" dediler, oy vermediler

7 Nisan 2024 12:56 | Güncelleme :7 Nisan 2024 13:07

Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Aşağıhomurlu köyünde çobanlık yapan Aydın Battal, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde muhtar adayı oldu. Bu bizim garip Battal, 300 seçmenli köyden 29 oy aldıktan sonra sitemini sosyal medyadan yaptığı açıklama ve paylaştığı şiirle dile getirince, seçimin akılda kalan başlıklarından biri oldu.

Prof. Dr. Ruhi Ersoy ne güzel anlattı: "Anadolu'nun bir köyünde Gazi Paşa'ya, Doğu Türkistan'a şiirler yazan, oğluna Mete adını veren, Selçukludan kalma bir camiyi restore etmek isteyen Türk irfanı..."

Battal, kalbinden geçenleri  şiirle dile getirdi: Anadolu İrfanı, garibanlık, fakirlik ve şiir...

Okumda mı yayımda mı bilmiyorum. Saygıda kusur etmiyorum. Bende ne var; ben kör müyüm, görüyorum. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Çekil dedi bu yarışta kimin var? Kime içirecek çayın suyun var? Aklı kesse beni köyden de kovar. Akrabam, dostlarım istemedi ilk önce beni.

Ben köyüme kötü falan diyemem. Köyümü tek kalemde silemem. Mahallem, köylüm istemedi ilk önce beni.

Çoban dedi, muhtarlık yapamaz. Devlet deyip daireye varamaz. Enayi dedi, sağını solunu bulamaz. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Sanki rakiplerim uzay bilimci. Benim gibi aynı köylü bilinci. Varsın onlar olsun en baş birinci. Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Acıyormuş bana fakir diye. Her yere gidemezsin topalsın diye. Beni fakir görme bu kibir niye? Baldızım, bacanağım istemedi ilk önce beni.

Umudum tükendi hayalim bitti. Dünya, gücün Aydın'a yetti. Zaten izlemiyorum o film bitti. Mahallem köylüm istemedi ilk önce beni. Baldızım, bacanağım, Homurlu istemedi ilk önce beni.

Battal'ın paylaşımı sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Seçimlerin tartışmalı iklimine tatlı bir başlık açtı, Aydın Battal. Türk medeniyet sayfalarından biraz Dede Korkut , biraz da Neşet Ertaş... Töreyi bozmayalım biz de aşıklar atışmasına şiirle katılalım….

Bir garip BATTALSIN sen, ey gönlü derya

Dersin, "Okumda mı yayımda mı"

Yayın gergin, okun düzdür ey gönlü derya

Demişler sana Çoban, demişler aman aman

Ayağı aksak, dili tutsak demişler

Ey sen şakıyan garip bülbül derya

Fakir demişler hor görmüşler

Kibir dolu sözler demişler

Ah görseler şu yürek pürü derya

Gözler açıkta kalplerde görmemişler

Ey garip BATTAL üzülme

Boynunu büküp gezme

Her gördüğünü dost bilme

Aşık divanında sana yer vermişler

Aşık KERKÜK-Ü

 

Güngör YAVUZASLAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.